Haberler

Kremlin çıkmazı kirayla çözüldü

Tarih: 2 Temmuz 2008 Kaynak: Hürriyet
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kuğulu alt geçidinin uzantısında yer alan ve açılmaması nedeniyle 16 aydır Ankara trafiğinde büyük sıkıntılara neden olan Rus Büyükelçiliği önündeki yol elçiliğe bir yıl için 80 bin dolar kira ödenmesi şartıyla 16 ay sonra trafiğe açılıyor.

Alınan bilgiye göre, geçen yıl Mart ayında devreye sokulan Atatürk Bulvarı üzerindeki Kuğulu alt geçidinin Rus Büyükelçiliği önündeki hizmete girmeyen kısmının taşıt trafiğine açılması konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Rusya yetkilileri arasında anlaşma sağlandı.

Rusya Federasyonu adına Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İşbirliği Genel Müdürü Sergey N. Bolhovitin, Goszagransobstvennost Hukuk Dairesi Başkan Yardımcısı Mariya A. Vavilova ve Büyükelçilik Ateşesi Konstantin N. Ryzhak ile Ankara Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Oktay Şendur, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Fen İşleri Daire Başkanı Murat Doğru ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal yolun kiralanarak trafiğe açılması konusunda protokol imzaladılar.

Yolun satın alınmasına yönelik işlemlerin sağlıklı şekilde sürmesi için bir yıllığına kiralandığı, satın alma işlemleri için iki tarafların yeniden bir araya geleceği öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yol için Rusya’ya bir yıl için 80 bin dolar ödeyeceği belirtildi.

Yol, bugün yapılacak düzenlemelerin ardından taşıt trafiğine açılacak.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Nevzat Ersan, yolun aylar sonra trafiğe açılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Kuğulu 1 ve 2 geçitlerinin "projesi olmadan yapımına başlandığını" öne süren Ersan, bu nedenle belediyenin çalışmaların başlamasının ardından öngörülemeyen birçok sorunla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

"Yolun büyükelçiliğin arazisinden geçirilmesinin ileride sorun yaratabileceği de düşünülmediği için Ankaralıların 16 aydır yolu kullanamadı" diyen Ersan, şunları kaydetti:

"Günü kurtarmak adına bir şeyler yapıldı, ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Üzerinde önceden düşünülen bir proje olsaydı bu sorunlar olmazdı. Yine de önemli olan yolun açılması. İlk defa bir kiralık yolumuz oldu. Türkiye’nin ilk kiralık yolu Ankara’ya kazandırıldı."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.