Haberler

Başkent’in Suyuna Büyük İnceleme…

Tarih: 2 Temmuz 2008 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi

Üniversiteler ve bazı kurumlar, Ankara’daki su tartışmasına son vermek amacıyla Büyükşehir Belediyesi ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri’nden noter huzurunda su numuneleri aldılar.

Çok sayıda basın mensubunun da izlediği su numunesi alınması sırasında İvedik Arıtma tesisleri gazetecilere gezdirilerek suyun girişinden çıkışına kadar olan evreler yerlerinde gösterilerek anlatıldı.

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Emirdoğan, 1.5 aydır günde Kesikköprü Barajı’ndan 360 bin metreküp ve diğer barajlardan ise 500 bin metreküp suyu arıtma tesislerinde harmanlayarak ve arıtarak Başkent’e verdiklerini söyleyerek,
“Suyumuzun içilebilir ve kullanılabilir nitelik taşıdığına eminiz. Ankara’nın her yerine buradan aynı noktadan su veriyoruz. Bu nedenle üniversiteler ve bazı kurumları Arıtma Tesislerimize davet ettik. Noter huzurunda alınan numuneler, kendi laboratuarlarında analiz edildikten sonra kamuoyuna açıklanacak” diye konuştu.

Üniversite, kurum ve medya mensuplarını ASKİ tesislerini gezdirerek bilgiler veren ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç ve yetkililer, 4 aşamalı olarak suyun harmanlandığını ve arıtıldığını belirttiler. Havalandırma, durultma, çöktürme ve dezenfekte ünitelerini gezdiren Kamil Kılıç, gelen öğretim görevlisi ve teknik elemanların Dengeleme Ünitesi’nde 62. Noter Başkatibi Hüseyin Bayram huzurunda su numunesi almalarını sağladı.

TÜBİTAK, ASKİ, DSİ Araştırma Bölümü, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Kurumu, Hıfzıssıhha Kurumu, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi teknik ekipleri doğrudan su numunesi alırken; özel istekte bulunan İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü için ise, noter huzurunda numune alınıp mühürlenerek İstanbul’a gönderildi.

Numunelerin kurum ve kuruluşların laboratuar imkanlarına göre 3 gün ile 15 gün arasında değişen sürelerde analiz edilebileceği bildirildi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.