Haberler

İstanbul yeni ilçelerle büyüyor

Tarih: 2 Temmuz 2008 Kaynak: Türkiye
İstanbul’da ilk kademe belediyelerinden 37’sinin tüzel kişiliğinin sona erdilerek 8 yeni ilçe belediyesi oluşturulmasının ardından, yeni kurulan ilçe belediyelerinin teşkilatlanma çalışmaları hızla devam ediyor. Yerel seçimlere kadar tamamlanması planlanan yapılanma ile İstanbul’un 32 olan ilçe sayısı Eminönü’nün kaldırılması ve 8 yeni ilçeyle birlikte 39 oldu. Yeni düzenleme ile İstanbul’un 18 ilçesinin nüfusunda bir değişiklik olmazken 12 ilçenin nüfusu düştü. Eminönü ilçesini bünyesine katması nedeniyle sadece Fatih’in nüfusu arttı. İstanbul’da oluşturulan 8 yeni ilçenin İçişleri Bakanlığı tarafından atanan kaymakamları da görevlerine başlıyor. Bilindiği gibi yapılan atamalarda Beylikdüzü Kaymakamlığına Kocaeli Vali Yardımcısı Yusuf Odabaş, Esenyurt Kaymakamlığına Konya Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Sancaktepe Kaymakamlığına Kocaeli Vali Yardımcısı Necmettin Kalkan, Arnavutköy Kaymakamlığına İstanbul Vali Yardımcısı Hürrem Aksoy, Sultangazi Kaymakamlığına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Çelikkaya, Ataşehir Kaymakamlığına Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Başakşehir Kaymakamlığına Konya-Ereğli Kaymakamı Cevdet Can, Çekmeköy Kaymakamlığına Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Arslan getirilmişti. Yeni ilçelere, ilçe milli eğitim müdürlerinin de ataması yapıldı. Bu ilçeler için Milli Eğitim, Sağlık, İçişleri ve Maliye bakanlıkları ile Gençlik Spor ve Tapu Kadastro genel müdürlükleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı için ayrı ayrı kadrolar açıldı. Kapatılan belediyelerdeki çalışanların kadroları da il özel idarelerine devredilerek valiliklerin emrine verilecek.

Düzenleme kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan ilk kademe belediyelerinden Çavuşbaşı Beykoz’a, Mimar Sinan, Tepecik, Kumburgaz, Celaliye-Kamiloba ve Muratbey Büyükçekmece’ye, Binkılıç, Çiftlikköy ve Karacaköy Çatalca’ya, Bahçeköy Sarıyer’e, Büyükçavuşlu, Çanta, Değirmenköy, Gümüşyaka, Ortaköy, Kavaklı ve Selimpaşa Silivri’ye, Ağva Şile’ye, Akfırat ve Orhanlı Tuzla’ya, Göktürk ise Eyüp’e bağlandı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.