Haberler

İlk popüler arkeoloji programı

Tarih: 3 Temmuz 2008 Kaynak: CNN Türk
Gençlere arkeolojiyi sevdirmeyi, Türk insanına Türkiye’nin tarihi zenginliğini göstermeyi amaçlayan güleryüzlü, dinamik bir popüler arkeoloji programı olan “Taştaki Sır” 3 Temmuz'da saat 20.30’da CNN TÜRK'te başlıyor.

CNN TÜRK'te gençlere arkeolojiyi sevdirmeyi, Türk insanına Türkiye’nin tarihi zenginliğini göstermeyi amaçlayan güleryüzlü, dinamik bir popüler arkeoloji programı “Taştaki Sır”.

Arkeoloji eğitimi almış gazeteci-yazar Emine Çaykara’nın sunduğu, yapımcılığını ve yönetmenliğini Reyhan Yıldız’ın üstlendiği program, insanın Anadolu’da binlerce yıl önce taşlara bıraktığı izlerin peşinde!

Türkiye’nin en önemli sit alanlarına giderek kazı ekiplerinin çalışmalarını izleyecek olan program ekibi arkeologlarla, bilim adamlarıyla, müze yetkilileriyle ve bölge sakinleriyle görüşürken günışığına çıkan buluntulardan yola çıkarak binlerce yıl önce orada yaşayan insanların yeme-içme-giyinme alışkanlıklarından inançlarına, meydana getirdikleri edebiyattan siyasi liderlerine sosyal yaşamlarının ilgi çekici boyutlarını ortaya koyacak.

İlk bölümde hedef İstanbul
Türkiye’nin sit alanlarında, arkeolojik kazı bölgelerinde çekilen programın ilk bölümünde İstanbul var.

Sultanahmet’teki 100 bin metrekarelik dev saray kompleksinin, Bizans İmparatorluk Sarayı’nın kalıntıları, Bayrampaşa Deresi’nin alüvyonlarıyla dolan eski limandaki batık teknelerin ve çevredeki iskeletlerin sırları, Üsküdar kazılarında ortaya çıkarılan antik liman ve altın şehire dair efsaneler ile İstanbul’daki ilk yerleşim bölgesi, 400 bin yıl önce ilk İstanbulluların yaşadığı Yarımburgaz Mağarası programın bölümlerini oluşturuyor.

Taştaki Sır’ın ilk bölümünde Marmaray projesi kapsamındaki Üsküdar kazılarında görev alan arkeolog Şehrazat Karagöz ve Yenikapı kazılarında görev alan arkeolog Mehmet Ali Polat, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdür Yardımcısı Zeynep Kızıltan, Kültür ve Turizm’den sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.