Haberler

Altgeçitlerde Özel Temizlik…

Tarih: 3 Temmuz 2008 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te tüm görsel ve çevresel kirliliğin ortadan kaldırılması için yeni bir çalışma başlattı. Kimyasal madde kullanılmadan gerçekleştirilen temizlik çalışmaları çevre ve insan sağlığı için de hiçbir tehlike oluşturmuyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın uygulamaya başladığı çalışmalarda, altgeçit tünellerinde seramikle kaplamalı duvarların fiziksel olarak temizlenmesi sağlanıyor. Kimyasal hiçbir malzeme kullanılmadan, doğal karışımlı granülle, devirli düşük hava basıncının rotasyonu sayesinde yapılan uygulamada, zarar vermeden seramik yüzeylerin gerçek fiziksel özelliklerini yeniden kazanması hedefleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, “İlk olarak Akay Kavşağı tünellerinde başladığımız uygulama ile fiziksel temizleme yapıyoruz. Bu yöntemi daha çok araç trafiğinin yoğun olduğu kavşaklarda, altgeçitlerde kullanıyoruz” dedi.

Doğal malzemelerden oluşan özel granülle temizleme teknolojisi kullanarak, seramik kaplamaların ilk günkü haline geldiğini belirten Hatice Akgül, seramiklerdeki istenmeyen maddeler, egzoz isi ve çeşitli duvar yazılarını tamamen ortadan kaldıran çalışmaların, kimyasal madde içermediği için çevre ve insan sağlığına hiçbir zarar vermediğine dikkat çekti.

Trafiği aksatmadan gece yarısı çalışması
Akgül, fiziksel temizliği yapılan Akay Kavşağı tünellerindeki çalışmalarda Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleriyle koordineli çalıştıklarını ve trafiğin aksamaması için uygulamayı gece yarısı ve sabaha karşı sürdürdüklerini kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına kent merkezinde bulunan diğer kaplamalı zeminler ile tarihi anıtlarda da devam edileceğini söyleyen Hatice Akgül, kent temizliğinde tüm görsel ve çevresel kirliliklerin ortadan kaldırılarak kent estetiğine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.