Haberler

Üç Alt Geçit ile Havaalanına Kesintiz Ulaşım

Tarih: 3 Temmuz 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
ESBAŞ’da son rötuşlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Akçay Caddesi’nde kesintisiz ulaşımı sağlayacak son adımı da attı. Daha önce trafiğe açılan Gaziemir ve Sarnıç karayolu alt geçitlerinin ardından ESBAŞ geçidi için de gün sayılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi trafiği rahatlatmak amacıyla yapımlarını sürdürdüğü karayolu geçitlerinde Gaziemir’de mutlu sona yaklaşılıyor. Sarnıç ve Gaziemir karayolu alt geçitlerinin ardından ESBAŞ geçidinin açılışı için de gün sayılıyor. Son rötuşları yapılan ESBAŞ karayolu alt geçidinin de devreye girmesiyle Akçay Caddesi’nde, Adnan Menderes Havaalanı’na kadar kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

11 dakikada havaalanı
Halen iki alt geçidin hizmete alınmasıyla Karabağlar Yeşillik Caddesi üzerindeki son trafik ışıklarından sonra yaklaşık 7.5 kilometrelik yolu 70 kilometre hızla seyreden bir araç, 11-12 dakikada hiçbir trafik lambasına takılmadan havaalanına ulaşabiliyor. Bu güzergah üzerindeki iki alt geçit kullanılarak kaydedilen bu süre, ESBAŞ geçidinin açılmasının ardından daha da düşecek.

Akçay Caddesi’nde kesintisiz ulaşım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, otoyol kavşağı ile Adnan Menderes Havaalanı arasındaki güzergahta inşa ettiği ESBAŞ alt geçidi de, daha önce hizmete giren Gaziemir ve Sarnıç alt geçitleri gibi İzmir ve Aydın’a gidiş geliş yönlerinde mevcut yolun altında yer alıyor.

Aydın ve İzmir kent merkezi yönündeki geliş-gidişler iki şeritli oluyor. Böylece bu bölümdeki transit yol da yeraltına alınarak, kent merkezi ile Aydın istikametinde kesintisiz ulaşım sağlanıyor.

ESBAŞ yeraltı geçidinin üst kısmında ise Akçay Caddesi’nden karşıdan karşıya geçişler için kavşak ve yaya geçidi oluşturuluyor. Gaziemir Alt Geçidi 680 metre, Sarnıç Yer Altı Geçidi 750 metre, ESBAŞ Alt Geçidi ise 425 metre uzunluğunda inşa edildi.

Ulaşıma büyük yatırım
Ulaşımı öncelikli yatırımlar listesinde ilk sırada tuttuklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, büyük ulaşım projelerine imza attıklarını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Hem karayolu ulaşımını hem de toplu ulaşımı rahatlatacak, hız ve konfor kazandıracak projeleri yaşama geçiriyoruz. Metro ve hafif raylı sistem projelerimiz, kentimizi bir ağ gibi sarıyor. Aydın istikametinde Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde inşa ettiğimiz 3 alt geçitten ikisini hizmete aldık. Üçüncü geçidimiz de tamamlanmak üzere. ESBAŞ geçidimizi de bu ay devreye alacağız. Çanakkale istikametinde Anadolu Caddesi üzerinde de kesintisiz ulaşımın sağlanması amacıyla, Büyük Çiğli ve Harmandalı geçitlerimizi inşa ediyoruz. Ayrıca Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında da karayolu alt-üst geçitleri yapıyoruz. Hedefimiz, ana güzergahlar üzerinde yaşanan trafik yoğunluğunu ve olumsuzlukları ortadan kaldırmak. ”
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.