Haberler

Antalyalı iç mimar, Rusya ve Suriye'deki projelere odaklandı

Tarih: 3 Temmuz 2008 Kaynak: Referans Yazan: Mehmet Ali Kantarcı
Mobilya üretimi ve inşaat alanında Antalya bölgesi ve yurtdışında birçok projeye imza atan Antalya merkezli Detay İç Mimarlık, iç pazardaki aşırı fiyat kırma rekabeti nedeniyle yeni projeler için gözünü Rusya ve Suriye'ye çevirdi.

2005'te Katar'ın başkenti Doha'da İslam Eserleri Müzesi, 2006'da Gürcistan'da Intourist Otel inşaat projelerine imza atan Detay İç Mimarlık, Suriye'de irtibat ofisi açmaya, Moskova'da ise 70 villalık bir projeye hazırlanıyor.

Mayıs ayı itibariyle Antalya bölgesinde otel renovasyonlarının sona erdiğini belirten Detay Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biner, "Bu dönemde yurtdışındaki fırsatları daha fazla kollayıp, markamızı uluslararası hale getireceğiz" dedi.

Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'den 1994'te mezun olmadan önce Rusya'da Gama firmasının Gazprom Komplex binaları projesinde "saha şefi" olarak iş hayatına atılan İlker Biner, mezun olduktan sonra bir süre yurtdışında çalışıp, 1996'da Antalya'ya dönerek mimarlık firmasını kurdu. Bugün hem yurtiçi hem de yurtdışında dekorasyon ve inşaat işleri gerçekleştiren Detay İç Mimarlık, Akdeniz Sanayi Sitesi'ndeki 1200 metrekarelik tesislerinde mobilya üretimi de yapıyor.

Maliyet yüzde 700 arttı
1998 yılından bu yana Antalya bölgesinde tatil köyü projesinden başlayarak anahtar teslim birçok iç dekorasyon, inşaat ve renovasyon projesine imza attıklarını kaydeden Biner, "Bölgede yıllardır birçok otelin genel mekân ve oda restorasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Urfa'da bir otelin komple renovasyonunu da gerçekleştirdik" diye konuştu. Antalya'da otellerin ortalama 5 yılda genel mekân renovasyonu yaptığını ancak son dönemde acentelerin otelleri "yenileme" yapmaları için zorladığını anlatan Biner, şöyle devam etti: "Sezon iyi geçerse otelcinin renovasyon süresi kısalıyor. Acenteler de oda başına 3 veya 5 euro daha fazla ödeyeceği taahhüdü verirse, otel sahipleri ancak o zaman renovasyona dönüyor. Ancak düzgün çalışmayan firmalar çok düşük teklifler vererek pazarı adeta kırıyor. İnşaat ve dekorasyonda maliyetler de gittikçe artıyor. Hesaplarımıza göre renovasyon maliyeti 2000 yılından bu yana yüzde 700 civarında arttı. Bu durumda otelci de zorunlu olmadıkça yenileme yapmaya çekiniyor."

Moskova'da 70 villalık proje
Bu dönemde Suriye ve Moskova pazarında iş yapmaya yöneldiklerini kaydeden Biner, dekorasyon alanında büyük açığı bulunan Suriye'de bir irtibat ofisi açacaklarını, Moskova'da ise 70 villalık bir projeyle ilgilendiklerini söyledi.

İlk kez 2005'te yurtdışına açıldıklarını anlatan Biner, Baytur'un taşeronu olarak Katar'ın başkenti Doha'da İslam Eserleri Müzesi'nin yapımında yer aldıklarını, 2006'da da Gürcistan'da Intouristica Oteli projesini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Afganistan'da 2007 yılında NATO hava üssü içerisinde kışla inşaatları yaptıklarını, ancak can güvenliği nedeniyle projeden çekilmek zorunda kaldıklarını da anlatan Biner, yurtdışı projelerine yaklaşık 250 kişilik ekiple katıldıklarını, projeye göre ekiplerin daralıp genişlediğini söyledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.