Haberler

TOKİ konutlarındaki eksikliklere kızan vatandaş, muhatap bulamamaktan dertli

Tarih: 3 Temmuz 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Fatih Karakılıç
'Kira öder gibi ev sahibi olma' fırsatıyla özellikle dar gelirli vatandaşların umudu olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bursa Yunuseli'nde de yüzlerce aileyi eve kavuşturdu.

Osmangazi Belediyesi tarafından TOKİ'ye yaptırılan 912 dairenin anahtar teslimi ve açılışı, Bursa'ya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından 14 Haziran'da yapıldı. Ancak konutlardaki bazı sorunlar, vatandaşlarda hayal kırıklığı oluşturdu.

Evlerde kullanılan malzemelerin kalitesiz olduğunu savunan vatandaşlar, binaların yarısından fazlasının dolmasına rağmen asansör ve kapı zillerinin çalışmamasına tepki gösteriyor. Büyük umutlarla yeni evlerine taşınan vatandaşlar, gördükleri aksaklıklar karşısında muhatap bulamamaktan yakınıyor.

İnşaatı üstlenen Seç firması yetkilileri, şikayetlere karşılık, "Muhatap biz değiliz. Sitenin yönetimi için TOKİ bir kişi atıyor. Sorunların muhatabı odur." açıklamasında bulunuyor. 12 katlı binaların asansörünün ve kapı zillerinin çalışmamasının da site yöneticisinin olmamasından kaynaklandığı belirtiliyor.

F.F. isimli daire sahibi, "TOKİ'nin ülke genelinde depreme dayanıklı yaptığı konutları çok beğeniyorduk. Ancak açılışının Başbakan Erdoğan'a yaptırıldığı Yunuseli konutlarına geldiğimizde büyük şok yaşadık. Henüz oturmadığımız dairede çok eksiklik ve problemler var. Sorunların çözümü için muhatap bulamıyoruz. Evin dış kapısının kolu bile elimizde kaldı. İnşaat şirketine söylediğimizde, 'bizim sorunumuz değil' deniliyor. Binalarda asansörlerin çalışmaması da büyük handikap. Çocuklarımız eve çıkmakta zorlanıyor. Kapının zili bile çalışmıyor. Taşınma sırasında da binanın giriş kapıları kırılmış, kaç gün oldu, müdahale eden yok." diye konuştu.

Binaların geç teslim edildiğini doğrulayan Osmangazi Belediyesi yetkilileri de, sorunun çözümü için TOKİ ile görüşeceklerini bildirdi. 2006'da Yunuseli Göller Mevkii'nde inşa edilen konutlar için düzenlenen temel atma törenine dönemin AK Parti Bursa milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu, Şevket Orhan, Mehmet Emin Tutan, Abdülmecit Alp, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Hayrettin Çakmak ve çok sayıda davetli katılmıştı. Yunuseli'nde Osmangazi Belediyesi'ne ait 110 dönümlük arazi üzerine inşa edilen toplu konutlar, 3 tip daireden oluşuyor. 336 daire 84 metrekare olarak tasarlanırken, 252 daire de 120 metrekare olarak belirlendi. 144 daire ise 132 metrekare olarak satışa çıktı.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.