Haberler

Palladium'da sigara yasağından etkilenmemek için proje değişti

Tarih: 3 Temmuz 2008 Kaynak: Referans Yazan: Bülent Yoldaş
Tahincioğlu Gayrimenkul, Gençoğlu ve Nora ortaklığıyla kurulan Kozken İnşaat tarafından hayata geçirilen Palladium Alışveriş Merkezi, kapalı alanlarda sigara içme yasağı uygulamasından etkilenmemek için projesini değiştirdi. Yapılan kısmi revizyonla 1150 metrekarelik açık alan 1500 metrekareye çıkartıldı. İstanbul Kozyatağı'nda 25 Eylül'de açılacak alışveriş merkezinden 200 milyon euro ciro bekleniyor.

Yapımına 2006'da başlanan ve 230 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Palladium, 40 bin metrekare kiralanabilir alanda 160 mağazayla hizmet verecek. Tüm mağazaların kiralama işlemleri mayıs ayında tamamlanan Palladium'da mağaza kiraları metrekare büyüklüklerine göre 25-100 euro arasında değişiyor. Alışveriş merkezinin hemen yanında yer alan 32 katlı rezidans blokunda ise metrekare satış fiyatları 3500 dolardan başlıyor. 94 rezidanstan 80 tanesinin satıldığı blokta ayrıca 4 ofis bulunuyor.

Sigara yasağı revizyonu
Elektronik markette Darty, hipermarkette Carrefoursa, tekstilde C&A, Mango, İpekyol, Koton, LCW, Marks&Spencer, Zara, Vakko Butik, Lacoste, Mavi Jeans, GAP, Jean Paul Gaultier, Mothercare, Carnevale, Calvin Klein, Brandroom, Guess, ayakkabıda Hotiç, İnci, Kemal Tanca, kozmetikte Sephora, aksesuarda So Chic, Jival gibi birçok ünlü markanın yer aldığı Palladium'da restoran ve kafeler arasında Kitchenette, Sushico, Midpoint, Pastarito, Starbucks, Cafe Nero gibi mekânlar hizmet verecek. Mars Sinemaları ile D&R'ın da olduğu projede Trusardi, Bebe, Banana Republic gibi markalar da Anadolu yakasında ilk mağazalarını açmış olacak.

Bu arada, kapalı alanlarda sigara yasağının uygulamaya konulmasıyla birlikte uygulamanın kafe ve restoranlarda geçerli olması için 1 yıl süre verilmesi, alışveriş merkezleri içinde yer alan kafe ve restoranlarda ise sigara yasağı uygulaması nedeniyle yaşanan iş kaybının Palladium'u etkilememesi için de önlem alındı. Palladium projesinin mimarı Dr. Y. Mimar Ender Ergün, projede yeme-içme alanlarını olabildiğince açık alanlara taşıdıklarını belirterek Palladium AVM'de sigara içmeyle ilgili bir problem yaşanmayacağını söyledi.

2 bin kişi çalışacak
Palladium AVM Müdürü Semet Yolaç Canlıel de sigara yasağı uygulamasından sonra projede kısmı değişiklikler yaparak sigara içelebilir açık alanları artırdıklarını ifade ederek, "Örneğin sinemaların bulunduğu bölümün önündeki alan kapalı alandı, burayı teras olarak düzenledik, ayrıca AVM'de yer alan restoranların önündeki terasları genişleterek, bu alanların bir kısmını ortak alanlar olarak değerlendirdik" dedi.

Tahincioğlu Gayrimenkul CFO'su Ömer Bayatlı da Palladium AVM'nin yaklaşık 3 milyon nüfusun yaşadığı ve yeni konut projelerinin yoğun olarak devam ettiği Kozyatağı bölgesinde bulunduğunu belirterek hafta içi 30-35 bin, hafta sonu ise 40-45 kişinin AVM'yi ziyaret etmesinin beklendiğini söyledi. Bayatlı, 2 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını ve yıllık ciro hedeflerinin 200 milyon euro olduğunu kaydederek "Direkt çekim alanımız içinde 50'den fazla site ve rezidans inşaatı devam ediyor. Bunlar tamamlandığında 7500 konutta yaklaşık 20 bin kişi burada yaşayacak" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.