Haberler

Mersin'deki yangın rüzgar nedeniyle ilerliyor

Tarih: 9 Temmuz 2008 Kaynak: CNN Türk
Mersin'in Gülnar ilçesinde 2 kişinin öldüğü orman yangını kontrol altına alınamıyor. Alevlerin tehdit ettiği 2 köy daha boşaltıldı. Şiddetli poyraz nedeniyle ilerleyişini sürdüren yangından bin hektarlık alan etkilendi.

Yangın ilk tespitlere göre, Kavakoluğu ve Korucuk köyleri yakınında anız yakılması yüzünden başladı. 2 kişinin öldüğü yangında, 40 kişi de yaralandı.

Yangında, 7 köy boşaltılıtken, ilk tespitlere göre 200 ev yandı. Yangın riski altındaki bir belde ve 3 köyde de önlem alınıyor.

Yangında çok sayıda hayvan telef oldu, köylülerin ürünleri de yandı.

Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan rüzgar, çalışmaları olumsuz etkiliyor. Arazinin engebeli olması da çalışmaların hızını azaltıyor.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, bugün yangın bölgesinde incelemelerde bulunacak.

Anamur'da da çıkan yangın sürüyor
Mersin'in Anamur ilçesine bağlı Bozyazı beldesinde de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece kontrol altına alınarak söndürülen yangın, sabaha karşı yeniden başladı.

Bakır Köprüsü civarındaki ormanlık alanda çıkan ve gece söndürüldüğü bildirilen alevlerin, sabaha karşı yeniden yükseldiği belirtildi.

Gülnar'da bulunan iki helikopterin sabah saat 05.30'da söndürme çalışmalarına katıldığı yangında yaklaşık 2 hektarlık alanın zarar gördüğü tahmin ediliyor.

Bozyazı Orman İşletme Müdürü Erdal Çetinkaya'nın başkanlığında yürütülen çalışmalarda, helikopterler, denizden su alarak yangını söndürmeye çalışıyor.

Bu arada, Bozyazı Belediyesi hoparlöründen vatandaşlara anons yapılarak, söndürme çalışmalarına gönüllü olarak katılacakların belediye otobüsleriyle yangın yerine taşınacağı duyuruldu.

Yetkililer, yangının henüz kontrol altına alınamadığını bildirdi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.