Haberler

Tarlabaşı vatandaşın görüşleriyle şekilleniyor

Tarih: 10 Temmuz 2008 Kaynak: Türkiye Yazan: Gültekin Kaya
İstanbul’un tarihî semtlerinden Tarlabaşı, tepeden tırnağa yenilenmeye hazırlanıyor. Tarlabaşı Yenileme Projesi, son şeklini almadan önce “Tarlabaşı Geleceğini Paylaşıyor” adlı sergiyle halkın ve uzmanların görüşlerine sunuldu. 

Beyoğlu’ndaki Tarlabaşı semtinde 3 bin binayı kapsayan rehabilitasyon projesinin ilk etabı için proje hazırlandı. Beyoğlu Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yapılacak uygulamanın ilk etabı olan 278 tarihî binanın ihalesini tamamladı. İhaleyi alan GAP İnşaat’ın projesi, Anıtlar Kurulu tarafından tasdik edildi. Beyoğlu Belediyesi’nin kontrolünde yürütülen projenin kamuoyu tarafından bilinmesi için de “Tarlabaşı Geleceğini Paylaşıyor” sergisi açıldı. Amaç, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların projeyi inceleyerek fikirlerini almak. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Tarlabaşı Yenileme Projesi, geniş katılımlı bir uygulama olsun istedik. Mimarlar, mülk sahipleri, sivil toplum kuruluşları, herkes projeyi değerlendirsin. Uygulama başlamadan önce, projeye yönelik olumlu-olumsuz eleştirileri bir araya getirerek hareket etmek istedik. Açık, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı gereği olarak; proje, başta bölgede yaşayanlar olmak üzere, geniş bir çevrenin görüş, teklif ve katkısıyla hazırlandı. Proje son halini almadan önce de düzenlenen bir sergiyle, halkın ve uzmanların ilgi ve görüşlerine sunuldu.”

2,5 yılda tamam
Tarlabaşı’nda 278 binanın boşaltılmasına Ekim 2008’de başlanacak. Projenin 2.5 yılda tamamlanması planlanıyor. İstanbul’un tarihî değerler açısından en önemli bölgelerinden biri olan Tarlabaşı’nda, yenileme projesi kapsamında büyük bir dönüşüm gerçekleşecek. Projeyle bölgenin daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir ve kentle bütünleşmiş bir alan haline getirilmesi hedefleniyor. “Tarlabaşı Geleceğini Paylaşıyor” sergisi, 31 Temmuz’a kadar Beyoğlu Belediye Sanat Galerisi’nde açık kalacak. Arzu eden herkes sergiyi ziyaret ederek görüşlerini ilgililerle paylaşabilecek.

Mevcut ve yapılması planlanan görüntüler yan yana
31 Temmuz’a kadar Beyoğlu Belediye Sanat Galerisi’nde açık kalacak “Tarlabaşı Geleceğini Paylaşıyor” sergisi büyük ilgi görüyor. Rehabilitasyonu yapılacak caddelerin, mevcut ve yapılması planlanan hallerinin bir arada sunulduğu sergide; iki görüntü arasındaki fark da açık bir şekilde görülüyor.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.