Haberler

KEY düzenlemesi geçti, TMSF’nin Hazine borcu siliniyor

Tarih: 17 Temmuz 2008 Kaynak: Milliyet
Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerine ilişkin düzenlemenin de dahil edildiği yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından ödemelerin başlaması bekleniyor.

Yasayla, KEY hak sahiplerine yapılacak ödemelere ilişkin, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (EGYO) yükümlülüğü için Hazine Müsteşarlığı EGYO’ya ikrazen Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) ihraç edebilecek. EGYO’nun yükümlülüğünü aşan kısmı içinse Müsteşarlık tarafından EGYO’ya özel tertip DİBS ihracı yapabilecek.

Yasaya göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Hazine’ye 90 milyar tutarındaki borcu da silinecek. TMSF, 31 Aralık 2007 tarihine kadar verilen özel tertip DİBS’ten doğan veya doğacak anapara, faiz, masraf ve gecikme zammından oluşan Hazine alacaklarının terkini Maliye Bakanı tarafından yerine getirilecek.

Bu işlem, TMSF’nin, kendisine devredilen, bankalardan alacaklarının tahsiline ilişkin hak ve yetkilerini ortadan kaldırmayacak, TMSF yaptığı tahsilatları Hazine’ye aktarmaya devam edecek.

İstanbul’da 2009’da gerçekleşek Dünya Bankası – Uluslararası Para Fonu toplantısı için yapılacak mal ve hizmet alımlarını Kamu İhale Kanunu kapsamı dışına çıkaran yasa mahalli idarelerin yurt içi piyasalarda yapacakları tahvil ihraçlarının Hazine Müsteşarlığı’nın iznine bağlı olmasını öngörüyor.

Kamu–Sen yargıya gidiyor
Bu arada Türkiye Kamu-Sen, KEY hesaplarının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine yapılacak ödemenin, olması gereken tutara göre yarı yarıya daha düşük olacağını bildirdi.

Türkiye Kamu-Sen, hak sahiplerine ödemelerin başlamasından itibaren, konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.