Haberler

Tekel'e ait 2 taşınmazın satışı tamam

Tarih: 18 Temmuz 2008 Kaynak: Dünya
ÖYK, Marmaris ve İstanbul'da bulunan iki taşınmazın satışını onayladı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Tekel'e ait Marmaris ve İstanbul'da bulunan iki taşınmazın satışına onay verdi. TEKEL'e ait Beykoz taşınmazı ile Marmaris taşınmazının satışına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararı bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre, TEKEL'e ait İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan kayıtlı taşınmaz 1 milyon 920 bin ABD doları bedelle, en yüksek teklifi veren Bingöller Nalburiye Kırtasiye ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ne satıldı.

İhaleyi kazanan Bingöller Nalburiye Kırtasiye ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin peşinatı ödememesi, satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi, talep edilen kesin teminatı getirmemesi veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatı İdare lehine irat kaydedilecek ve taşınmaz, ihalede 1,9 milyon dolar bedelle ikinci en yüksek teklifi veren Art İnşaat Taşımacılık Ticaret A.Ş'ye verilecek.

Bu şirketin de söz konusu yükümlülükleri yerine getirmemesi durumunda taşınmaz, ihalede üçüncü en yüksek teklifi veren Zeki Paşalı'ya 1 milyon 825 bin dolar bedelle satılacak. Paşalı'nın da yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda bu kez ihale iptal edilecek.

Marmaris'teki taşınmaz
ÖYK, yeni mülkiyeti TEKEL'e ait Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan taşınmazın 2 milyon 510 bin ABD doları bedelle, ihalede en yüksek teklifi veren Lake İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ne ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi. İhaleyi kazanan Lake İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin peşinatı ödememesi, İdare tarafından verilecek süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi, talep edilen kesin teminatı getirmemesi veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatının İdare lehine irat kaydedilecek. Bunun ardından taşınmaz, 2,5 milyon dolar bedelle ihalede ikinci en yüksek teklifi veren Şahin Kara-Halim Orhan Ortak Girişim Grubu'na satılacak.

Bu grubun da yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda taşınmaz, ihalede üçüncü en yüksek teklifi veren MGM Turizm ve Ticaret İşletmeleri A.Ş'ne 2 milyon 450 bin dolara satılacak ancak bu şirketin de yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda ise ihale iptal edilecek.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.