Haberler

AOÇ’de kolay talan yapmak için yasa teklifi iddiası

Tarih: 30 Temmuz 2008 Kaynak: Hürriyet
TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesinden yapılan açıklamada, Atatürk Orman Çiftliğinin (AOÇ) arazilerinin bir kısmının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsisini öngören kanun teklifiyle AOÇ arazilerinin parçalanması ve yok edilmesinin kolaylaşacağı öne sürüldü.

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi ile AOÇ arazilerinin bir kısmının daha tarihsel bağlamından koparılmak istendiği öne sürüldü.

AOÇ için özel yasalar çıkarılarak 22 bin dekarının yağmalandığı iddia edilen açıklamada, çiftliğin esasen ’çok daralmış bulunan arsalarının’ da yok edilmek istendiği savunuldu. Açıklamada, "Alanın parçalanarak ve farklı kurumların elinde yönetilerek yok edilmesi bu kanun teklifi ile kolaylaşacaktır" denildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesince hazırlanan 1/1000 ölçekli koruma nazım imar planının, ’Atatürk’ün vasiyetine uyarlı bir yaklaşımı’ barındırmadığı öne sürülen açıklamada, belediyenin bu planın revizyonunu yapmak ve AOÇ alanını bir otoban ve köprülü kavşak cennetine dönüştürmek isterken, TMMOB’a bağlı meslek odalarınca açılan davada planın yürütmesinin durdurulduğu belirtildi.

Ankara halkını, Ata armağanı Atatürk Orman Çiftliği’ni yok etmeye dönük karanlık niyetli girişimleri tümüyle geriletmeye çağırdıkları ifade edilen açıklamada, "TBMM’deki milletvekilleri, milletten aldıkları vekaleti doğru yolda kullanmaya davet ediyoruz AOÇ halkındır satılamaz" denildi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.