Haberler

Adliye Yıldırım'a yapılacak

Tarih: 1 Ağustos 2008 Kaynak: Olay
Olağanüstü toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, 'adli kurumların talebi üzerine' yeni adliyenin Küçükbalıklı'ya yapılması ile ilgili yer tahsisi kararını iptal etti.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fahreddin Yıldırım, Küçükbalıklı'daki arazinin adli kurumların talebi üzerine belirlendiğini, ancak yine kurumların talebi doğrultusunda yeni adliye için Şirinevler Mahallesi sınırlarında bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait 4 hektarlık alanın tahsis edileceğini bildirdi.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından yapılan oylamada, arazinin adliye binası için tahsis edilmesine, bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasına ilişkin öneri oy birliğiyle kabul edildi.

Bu arada, olağanüstü meclis oturumunda, Samanlı Mahallesi'nde yapılması planlanan sağlık kompleksi için de 54 hektarlık arazi tahsis edildi. Toplantıda ayrıca daha önce üniversiteye tahsis edilen 6,5 hektarlık alana da gerekli görülen ilaveler dahil edildi

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, toplantıda yaptığı konuşmada, son 4 yılda ilçenin makus talihinin değiştiğini belirterek, Büyükşehir Belediye Meclisinin de desteğiyle Yıldırım'daki çalışmaların önemli bir ivme kazandığına işaret etti.

Büyükşehir Belediyesinin ilçeye yaptığı yatırımların yanı sıra üniversite, sağlık kompleksi, kaymakamlık ve adliye binaları için Yıldırım'ın tercih edilmesinin, kentteki gelişim rotasının ilçeye yöneldiğinin en önemli işareti olduğuna değinen Keskin, 'Bu ivme önümüzdeki süreçte de hızlanarak devam edecektir' dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.