Haberler

Türkiye'de ilk Grand Slam tenis kortu TED Open'da

Tarih: 11 Ağustos 2008 Kaynak: Hürriyet
Open Grand Slam ve Sydney Olimpiyat oyunlarında başarı ile uygulanan ve profesyonel tenisçiler tarafından büyük beğeni kazanmış olan Rebound Ace sistemi Türkiye'de ilk kez bir tenis kulübünde, Tenis Eskrim Dağcılık'ta uyguladı.

Pazartesi başlayacak olan TED Open tenis turnuvasında önemli maçlar bu kortta oynanacak. Avustralya Rebound Ace Sports tenis kort ve spor sahaları zeminlerinin Türkiye distirübütörlüğünü 1991 yılından beri yaklaşık 800 projeye imza atan Mekra Ltd. yapıyor.

Minimum yorgunluk
Yabancı teknik eleman ve Mekra ekibi tarafından zemine tatbik edilen 5 mm kalınlığında poliüretan kauçuk rulo sistemi, birbirine uyum sağlayan toplam 9 farklı katmanlardan oluşuyor. Uygulama sonrasında zemin, muntazam top sekişi ve oyuncularda minimum yorgunluk sağladığı gibi zeminde oluşan kılcal çatlakların yüzeye çıkmasına da engel olmaktadır. Mekra, Rebound Ace zeminlerini daha önce özel şahıslara, Toyota, Tüpraş gibi prestijli kurumlara, ayrıca yurt dışında da değişik ülkelerde tatbik etmiş. Firma, önümüzdeki günlerde Rebound Ace sistemini Kazakistan'ın Astana şehrinde Cumhurbaşkanlığı köşkündeki tenis kortuna uygulayacak..

Ucuzlar problemli
Şirket ortaklarından Engin Kratzer Türkiye piyasasını "Kulüpler, spor merkezleri, oteller ve belediyeler kort zemini seçerken ne yazık ki sağlığa uygunluk, kalite, yüklenici firmanın referansları gibi önemli unsurlar yerine sadece fiyata göre karar veriyorlar. Bunun doğal sonucu olarak da ucuz fiyata yapılan zeminler kısa sürede sorun yarattıkları gibi tekrar onarımı daha pahalıya mal oluyor. Ancak; sektörde son zamanlarda zeminlerle ilgili daha bilinçli tercihler yapılması Rebound Ace'e olan talebi artırıyor" şeklinde değerlendirdi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.