Haberler

Hem elektrik üretip hem dereyi koruruz

Tarih: 11 Ağustos 2008 Kaynak: Türkiye Yazan: Bülent Velioğlu
Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, Bolu’da il yöneticilerini ziyaret etti, sorulara cevap verdi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Rize’nin İkizdere Vadisi’ne hidroelektrik santral yapılması projesine tepki gösterilmesiyle ilgili “Bu işi doğalgaz satan ülkeler veya şirketler tahrik ediyor” dedi. Bolu Valiliği çıkışında konuyla ilgili soruları cevaplayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Hidroelektrik santral en çevreci bilinen santraldir. Bu suyu falan yemiyor” dedi.

Elektriksiz kalırız
Suyun gücünden istifade ederek hidroelektrik enerji üretimi sağlanacağını hatırlatan Eroğlu, “Ülkemiz enerjide dışa bağımlı. Ne doğal gaz ne de petrol ülkemizde yok. Dolayısıyla bu kaynaklarımızı iyi kullanmak zorundayız. Yoksa ülke elektriksiz kalır. Oradaki insanların elektrik ihtiyacı yok mu? Orada da var. Nereden geliyor bu elektrik ihtiyacı? Vatandaşlarımız sanıyorlar ki buradaki bütün su termik santraline gidecek. Böyle bir şey yok. Hidroelektrik santral bu suyu kullansa bile tekrar dereye veriyor. Doğalgaz satan ülkeler veya şirketler bu işi tahrik ediyor. Biz hem doğayı koruyacağız hem deredeki suyu muhafaza ederek elektrik üreteceğiz” diye konuştu.

Dere mutlaka yaşatılacak
Hidroelektrik santralinin suyu başka yere vermesi halinde bile derenin suyunu salacağını ifade eden Bakan Eroğlu, “Biz bunu firmalarla su kullanım anlaşması yaparken mukaveleye yazıyoruz. Hem tabiatı korur hem enerjimizi üretiriz. Bu iş, oradaki vatandaşlara da gelir kaynağı olacak” dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.