Haberler

Bu sitede yıkım kararı uygulanamıyor

Tarih: 11 Ağustos 2008 Kaynak: Milliyet
Didim’deki Parlamenterler Sitesi’nin kaçak olarak yapılan mendireği ve kafeteryasıyla ilgili yıkım kararı bulunduğu, fakat uygulanamadığı ortaya çıktı.

Aydın’ın Didim ilçesinde kaçak mendireği, kafeteryası, restoranı ve alışveriş merkezi, etrafında çevrili tel örgüsüyle gündeme gelen Parlamenterler Sitesi’yle ilgili olarak daha önce de şikâyette bulunulduğu, ancak sonuç alınamadığı ortaya çıktı. Sitenin kaçak olan mendireği ve kafeteryasıyla ilgili olarak çıkarılan yıkım kararının da uygulanmadığı öğrenildi.

Yıllar önce kaçak mendirekle kafeteryayla ilgili olarak yapılan şikâyetler üzerine dönemin Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı Durukal Çulha’nın sitede inceleme yaptığı anlaşıldı. Yapılan inceleme sonrası kıyı yasasına aykırı, site yönetiminin ifadesine göre müteahhit tarafından yaptırılan kafeteryanın bir katının yıkıldığı, kalan katının da yasaya uydurmak için “Spor kompleksi” olarak adlandırıldığı öne sürüldü.

‘Gücümüz yetmedi’
Didim’de 1994-98 arasında belediye başkanlığı yapan Mehmet Soysalan kendi döneminde de şikâyet konusu olan tel örgüleri kaldırmak için girişimde bulunduklarını, ancak site yönetiminin, Ankara’dan “tel örgülerin güvenlik nedeniyle çekildiği ve kaldırılmaması gerektiği” yolunda bir yazı getirerek kendilerini engellediğini açıkladı.
Soysalan, sahili kapatan tüm site plajlarını halkın kullanımına açtıklarını ancak Parlamenterler Sitesi’ne güçlerinin yetmediğini savunarak, “Belediye başkanlığım döneminde Didim’de plajları işgal etmiş, vatandaşın ulaşımını kısıtlamış bütün sitelerin kapılarını açtık. Ancak Parlamenterler Sitesi İçişleri Bakanlığı’ndan korunmaları gerektiğine dair yazı getirdi. Sitenin girişine jandarma kulübesi kondu. Maalesef o sitenin plajı işgal etmesine engel olamadık” diye konuştu.

‘Dolgu plana aykırı’
Soysalan sitede denizin plana aykırı olarak doldurulduğunu, mendirek ve gazino eklendiğini doğrularken, “İzmir Barosu’ndan aldığı çevre davalarıyla tanınan avukat Noyan Özkan’ın da site aleyhine dava açtığını biliyorum. Kaçak yapılar için 1997’de yıkım kararı çıkarıldı. Ancak site sakinleri parlamenter olduğu için kararlar uygulanamadı” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.