Haberler

Yüksek Vadi'nin değeri arttı

Tarih: 11 Ağustos 2008 Kaynak: Yeni Asır
Sene sonunda teslim edilecek konutlarla birlikte projenin 3'te birlik bölümü tamamlanmış olacak. Evlerin tümünün 5 yıl sonra bitirilmesi planlanıyor.

Çevre Yolu'nun Çiğli Karşıyaka bölümünün açılması en çok Yüksek Vadi Evleri'ne yaradı. Yüksek Vadi Evleri ve bu bölgede bulunan konutlar İzmir'in diğer yerlerine göre değerlerini daha da artırdı. 274 dönüm arazi üzerine kurulan Yüksek Vadi Evleri, 2 yılda yüzde 45 prim yaparken İzmir'in en gözde merkezleri arasında gösterilen konutların önümüzdeki günlerde daha çok prim yapması bekleniyor. Ege Serbest Bölge İşletmecisi A.Ş. (ESBAŞ) yatırımcı önderliğinde yürütülen, satış ve pazarlamasını Eskidji'nin yaptığı, Yüksek Vadi Evleri'nde ilk etapta toplam 2 bin 250 konutun inşa edilecek.

Ulaşım Avantajı
Yüksek Vadi'de 850 konutun inşaatının tamamlanmış olduğunu açıklayan yatırımcı ESBAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer, 15 Haziran'da çevre yolunun açılmasıyla Yüksek Vadi Evleri'ne ulaşımın büyük ölçüde kolaylaşacağına işaret ederek, "Özellikle çevre yoluna Yüksek Vadi için açılan özel bağlantıyla Karşıyaka merkeze 5, Bornova'ya 7, Konak'a 15, havaalanına ise 25 dakikada ulaşılabilecek. Şehir merkezi ve havaalanı bağlantıları çok daha rahat olacak" diye konuştu.

Alışveriş Merkezi
Yüksek Vadi'de yaşam için her türlü kolaylığın düşünüldüğünü ifade eden Tuncer, "Yüksek Vadi'de yaşayanların her türlü ihtiyaçlarını dışarı çıkmadan karşılamaları için için ticaret ve alışveriş merkezi düşündük, temelini attık. Çok kısa sürede tamamlanarak hizmete girecek. Yüksek Vadi içinde yer alan büyük rekreasyon alanları ve vadinin tamamlanması sonucunda bölge İzmir'in en nitelikli yaşam alanlarından biri haline gelecek" diye konuştu.

Örnek Proje
Yüksek Vadi Evleri'ne doğalgazın geldiğini ve çevre yolu bağlantısının da tamamlandığını belirten Tuncer, evlerin 2 yılda yaklaşık yüzde 45 oranında prim yaptığını belirterek, 274 dönümlük arazi de yapılan projenin parklar, spor sahaları, alışveriş ve sosyal donatı alanları ile İzmir'de örnek bir proje olduğunu anlattı. Tuncer, bölgenin çevresinde 374 dönümlük yeşil alan olduğunu, bir bölümünün belediye tarafından piknik ve rekreasyon alanı olarak düzenleneceğini de anımsatan Tuncer, yaşam alanı olarak da bölgenin çok cazip hale geldiğini sözlerine ekledi.

Projeye başlarken 5 yıllık bir süre öngördüklerini dile getiren Tuncer, 5 yılın sonunda planladıkları gibi 2 bin 250 konut inşa edeceklerini kaydetti. Tuncer, "Sene sonunda teslim edeceğimiz konutlarla birlikte projenin 3'te birlik bölümü tamamlanmış olacak. Evlerin tümünün 5 yıl sonra bitirilmesi planlanıyor" dedi.

Üniversite mezuları tercih ediyor
Yüksek Vadi Evleri'ni en çok mühendis ve doktorlar tercih ediyor. Yüksek Vadi Evleri projesinde şu anda teslim edilen 544 dairenin yüzde 25'ini mühendis ve mimarlar satın alırken, yüzde 19'unu ise doktor, diş hekimi ve eczacılar aldı. ESBAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer, Yüksek Vadi Evleri'ni satın alan kişiler arasında yapılan araştırmada özellikle beğeni düzeyi yüksek bir kitlenin projelerine ilgi gösterdiğinin ortaya çıktığını belirtti. Tuncer, en çok ev alanların ise mimar ve mühendisler ile doktor, eczacı ve diş hekimi gibi sağlık sektörü temsilcileri olduğu söyledi. Tuncer, "Yüksek Vadi'den ev alan her dört kişiden biri mimar ya da mühendis. Mimar ya da mühendislerin projemize gösterdikleri ilgiyi, doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtı olarak değerlendiriyoruz. Onn ardından yüzde 19 ile sağlık sektörü temsilcileri, yüzde 17 ile yöneticiler, yüzde 9 ile emekliler geliyor" dedi.

Nereye ne kadar uzak?
- Mavişehir'e: 5 dakika 
- Bornova'ya: 7 dakika 
- Karşıyaka vapur iskelesine: 12 dakika 
- Konak'a: 15 dakika 
- Havaalanına: 25 dakika
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.