Haberler

Bulut'un borcu yoksa neden arsa satıyor

Tarih: 11 Ağustos 2008 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Süleyman Sağat
Çiğli'nin eski Belediye Başkanı, Mavişehir'deki arazinin değerinin 10 milyon YTL olduğunu söyledi. Çiğli'nin CHP'li eski Belediye Başkanı Tevfik Alyanak, kendisinden sonra başkan olan aynı partiden Ensari Bulut'un, Mavişehir'deki 6 bin metrekarelik belediye arsasını satmak istemesine tepki gösterdi. Bulut'un iki yıl önce işçi borçlarını ödemek için meclisten araziyi satma yetkisi aldığını söyleyen Alyanak, "Ancak Bulut 2006'dan bu yana belediyenin borcunun kalmadığını söylüyor. İşçi borcumuz yok diyor. Borç yoksa arsa neden satılıyor" dedi.

Kültür Merkezi
Carrefour'un tam karşısındaki 6 bin metrekarelik arazinin değerinin 10 milyon YTL olduğunu söyleyen Alyanak, "Ben bu arsaya kültür merkezi düşünüyordum. Çünkü bu bölgede ihtiyaç var. Belediyenin görevi emlakçılık değil, sosyal ihtiyaçları karşılayacak tesis yapmak. Bulut emlakçı değil şehremini olsun" diye konuştu.

Dava Açacağım

Bulut'un iki sene önce aldığı satış yetkisi kapsamında yarın arsayı ihaleyle satışa çıkaracağını söyleyen Alyanak, "Arsanın satılması durumunda ertesi gün, belediye meclis üyelerinin verdiği önergenin dikkate alınmamasını gerekçe göstererek, Bölge İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması talebiyle dava açacağım. Ayrıca meclis üyelerinin önergelerinin gündeme alınmamasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin de harekete geçmesi gerekir" dedi.

Tesis Yapsın
Bulut'un arsa satışından geri adım atması gerektiğini söyleyen Alyanak, "Başkan, sosyal demokrat anlayışa uymayan kolaycı bir ticaret adamı gibi. Hemen kazmayı vurup sosyal amaçlı tesis yapmalı. Kendi yapamazsa Büyükşehir Belediyesi'ne yaptırabilir. Arsaları yok pahasına satmak CHP ilkesine ters düşer" dedi.

Şikayet Etti
Öte yandan satış yetkisinin geri alınması için Çiğli Belediye Meclisi'nde verdikleri önergeleri kabul edilmeyen CHP'li meclis üyeleri Yıldıran Ak, İlknur Kardaş ve Ahmet Çiftçi, kaymakamlığa şikayet dilekçesi verdi. Satışın durdurulmasının sağlanmasını istediklerini belirten Çiftçi, "Kaymakamlık yetkinin İçişleri Bakanlığı'nda olduğunu belirterek, dilekçeyi havale edeceklerini söyledi" dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.