Haberler

Proje getirip bölgesini kalkındıran girişimci, parayı da kapacak

Tarih: 11 Ağustos 2008 Kaynak: Radikal
2009 sonuna kadar 26 yeni ilde kurulacak ‘Kalkınma Ajansları’ ile bölgelerin kalkınmalarına yönelik projelere 850 milyon YTL hibe kaynak aktarılacak.

Bölgesel bazda 2009 yılı sonuna kadar 26 ilde kurulacak ‘Kalkınma Ajansları’ kanalıyla bölgelerin kalkınmasına uygun projelere 850 milyon YTL hibe kaynak aktarılacak. Kaynak aktarılacak projeler, yarışma ortamında, şeffaf ve objektif kriterlere göre seçilecek.

Projelerin orijinal ve ortak çalışma ürünü olması, kalkınmaya, gelişmeye ciddi katkı sağlaması, inovasyon ve kümeleme stratejisiyle ulusal kalkınma hedeflerine uygun olmasına dikkat edilecek. Projeleri, kalkınma ajansının bulunduğu bölgede sadece sivil toplum örgütleri, vakıflar ya da akademisyenler değil, vatandaşlar da, yaşadıkları ilin gelişimi ve kalkınmasına yönelik ihtiyaçlarına göre, aralarında tarım ve hayvancılığın da bulunduğu ekonominin değişik sektörleriyle eğitim ve diğer alanlarda hazırlayabilecek.

Projeler incelenecek
Projeleri değerlendirme safhasında kalkınma ajansları sadece, projeyi, oluşturduğu bir havuzda toplayan kurum görevini üstlenecek. Burada projeler, ‘kayırmacılığı’ önlemek amacıyla ihale dokümanı gibi kapalı tutulacak. Daha sonra her proje, ajans dışından birbirinden habersiz iki ayrı uzmana verilerek inceletilecek.

İnceleme sonuçları, oluşturulacak ‘bağımsız değerlendirme komitesi’ tarafından değerlendirilecek. Değerlendirmenin ardından da kazanan proje ya da projelerin uygulamaya konulması için sözleşme imzalanacak ve ajans yönetim kurulu kararından sonra projeye gerekli kaynak aktarılacak.

Anadolu’da üretme, ortak iş yapma, verimli çalışma kültürünün yerleştirilmesi hedefiyle kurulan ajanslar, bölgesel gelişmeyle ilişkili strateji hazırlayacak.

Doğu Anadolu’daki şehirlere de kaynak var
Kaynak aktarılacak şehirler şunlar: İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Uşak, Afyon, Kütahya, Manisa, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Ankara, Karaman, Konya, Antalya, Burdur, Isparta, Adana, Mersin, Hatay, K.Maraş, Osmaniye, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Bartın, Karabük, Zonguldak, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Amasya, Çorum, Samsun, Tokat, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bitlis, Hakkari, Muş, Van, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.