Haberler

Diyarbakır’dan Hasankeyf’e sadakat

Tarih: 11 Ağustos 2008 Kaynak: Evrensel
AKP Hükümeti’nin bilim adamları, aydın ve bölge halkının karşı çıkmasına rağmen inşasında ısrar ettiği Ilısu Barajı ile sular altında kalacak olan antik kent Hasankeyf’e dikkat çekmek amacıyla, “Yerinden taşıma yarına taşı” sloganıyla Diyarbakır’da düzenlenen etkinliğe binlerce kişi katıldı.

Batman Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi’nin, antik kent Hasankeyf’in Ilısu Barajı ile sular altında bırakılmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği etkinlikler devam ediyor. Sümer Park Amfi Tiyatro’da önceki akşam düzenlenen etkinliğe Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, DTP Diyarbakır İl Başkanı Nejdet Atalay, Türkiye Barış Meclisi, Tüm Bel-Sen, Eğitim Sen gibi sendika temsilcileri, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Başkanı Musa Çeçen, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve Diyarbakır ilçe belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Herkesin destek olması gerekir
“Yerinden taşıma, yarına taşı” sloganıyla düzenlenen etkinlik, Hasankeyf’e sadakat yeminiyle başladı. Etkinlikte, Hasankeyf’in tarihini ve Ilısu Barajı’na yönelik sivil toplum örgütlerinin mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, uzun süredir Hasankeyf’in sular altında bırakılmasına ilişkin yoğun tepkilerin olduğunu, ancak yeterince ses getirmediğini belirtti. Hasankeyf Girişimi’nin çalışmalarıyla ses getirdiğini belirten Kalkan, herkesin sorumluk gereği Hasankeyf’e destek olması gerektiğini belirtti. Bahar Kültür Merkezi tiyatro grubunun oynadığı ‘Xewna Bajarekî-Bir Kentin Düşü’ adlı tiyatro oyununun da sahnelendiği etkinlikte, Jan Axîn, Cevdet Bağca ve Dicle Fırat Kültür Merkezi müzik grubu Koma Avaşin, söyledikleri şarkılarla Hasankeyf için mücadele edenlerin sesine ses kattı.

Hasankeyf için afiş
Öte yandan Ilısu Barajı ile sular altında bırakılacak olan antik kenti; Hasankeyf’i Yaşatma Girimi, duyarlılık sağlamak için bölgenin birçok ilinde konser, panel, sadakat yeminleri gibi etkinlikler düzenlerken, Diyarbakır’da bilbordlara çok sayıda, “Yerinden taşıma yarına taşı” afişleri astı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.