Haberler

4 bin yıllık Syedra Kalesi Antik Kenti, turizme kazandırılacak

Tarih: 11 Ağustos 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Ahmet Yeşil
Antalya'nın Alanya ilçesinde M.Ö 2000 yıllarında Romalılar döneminde yapılan tarihi Syedra Kalesi Antik Kenti turizme kazandırılacak. Gold City Turizm Kompleksi Sahibi İşadamı Kerim Aydoğan'ın sponsorluğunda onarılacak antik kentin tadilatı, tarihi dokusuna zarar verilmeden Müze Müdürlüğü tarafından yapılacak. Tadilatı yaklaşık 150 bin YTL'ye mal olması beklenen antik kentin 3 ay içinde turizme açılması bekleniyor. Antalya'nın Alanya ilçesinde M.Ö 2000 yıllarında Romalılar döneminde yapılan tarihi Syedra Kalesi Antik Kenti turizme kazandırılacak. Gold City Turizm Kompleksi Sahibi İşadamı Kerim Aydoğan'ın sponsorluğunda onarılacak antik kentin tadilatı, tarihi dokusuna zarar verilmeden Müze Müdürlüğü tarafından yapılacak. Tadilatı yaklaşık 150 bin YTL'ye mal olması beklenen antik kentin 3 ay içinde turizme açılması bekleniyor.

Alanya'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Syedra Kalesi Antik Kenti'nin turizme kazandırılması amacıyla bir süre önce Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan tarafından başlatılan çalışmada önemli adımlar atıldı. Bu kapsamda Kaymakam Doğan, Syedra Kalesi Antik Kenti'nin turizme kazandırılması için gerekli olan 150 bin YTL'yi karşılayacak Gold City Turizm Kompleksi sahibi Kerim Aydoğan'la protokol imzaladı. Törende Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen de hazır bulundu. Syedra Kalesi Antik Kenti'nin tarihe ışık tutan bir yer olduğunu vurgulayan Doğan, 3 ay içinde ziyarete açılacağını söyledi.

Projenin hayata geçirilmesi için sponsor olan İşadamı Kerim Aydoğan da Alanya ve Türkiye için faydalı olabilecek her projeye destek vermeye hazır olduğunu belirtti. 'Syedra Kalesi Antik Kenti için ben maddi destek sağlayacağım, ancak Kaymakamın çabası olmasa bu işlerin gerçekleşmesi zordu.' diyen Aydoğan, "Kaymakamın Syedra Kalesi Antik Kenti için başlattığı çalışma, bölgenin tanıtımı için çok büyük önem taşıyor. Kale'nin tadilat işine sponsor olduğum için çok mutluyum. Alanya ve ülkemizin gelişimi için her zaman elimden geleni yapmaya hazırım." şeklinde konuştu.

Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen ise antik kentin kendileri tarafından onarılacağını açıkladı. Antik kentte yapılacak incelemenin ardından ilk etapta bekçi kulübesi, bay-bayan tuvalet üniteleri, otopark, yönlendirme levhaları, elektrik-su tesisatı, asfalt çalışması ve ışıklandırmanın yapılacağını ifade eden Türkmen, ayrıca Syedra Kalesi Antik Kenti daha iyi tanıtmak için broşürler bastıracaklarını kaydetti. Müdür Türkmen, söz konusu yerin özellikle kültür turizmi açısından Alanya'ya çok şey kazandıracağını belirtti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.