Haberler

Şahin: Müze görünümlü adliyelerden görkemli adalet saraylarına geçiyoruz

Tarih: 4 Ağustos 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Ercan Yıldız
1999 Marmara Depremi'nde yıkılan Düzce Adliyesi'nin yerine yapılan yeni adliye sarayının açılışı, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Büyük devletlerin resmi mekanlarının da bu güce paralel olması gerektiğini söyleyen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bu amaçla her ile görkemli adalet sarayları açtıklarını dile getirdi.

"Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü ve büyük bir devlettir." diyen Bakan Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti devleti kurumlarının bu güce ve büyüklüğe paralel olması gerekir. İşte adalet saraylarını biz, birer simgesel kurum olarak gördük.'' açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 1999 Marmara Depremi'nde yıkılan Düzce Adliyesi'nin yerine yapılan adliye sarayının açılışını yapmak üzere önceki gün Düzce'ye geldi. Şahin, Düzce Valisi Bülent Kılınç'ı makamında ziyaret ederek şehrin genel durumu hakkında bilgi aldı. Ardından Düzce Adalet Sarayı'nın açılış törenine katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada, yeni yapılan adliye saraylarını gören vatandaşların, "Benim ne güçlü devletim var." demesi gerektiğini söyledi. Son 5 yılda 89 müstakil adliye sarayını hizmete açtıklarını, 90. ve 91. adliye saraylarının Balıkesir'de açılacağını anlatan Şahin, Türkiye'nin muhtelif yerlerinde 40'a yakın daha adliye sarayının çok yakında hizmete gireceğini, 30'unun da proje ve ihale çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

"Türkiye'nin bu kadar çok müstakil adliye sarayına ihtiyacı var mı?" şeklinde bir soru sorulabileceğinin altını çizen Bakan Şahin, şöyle konuştu: "Aslan yattığı yerden belli olur. Büyük devletlerin, güçlü ulusların mekanlarının da bu güce paralel olması lazım. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü ve büyük bir devlettir. Bölgesinde ve dünyada sözü dinlenen bir ülkedir. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti kurumlarının bu güce ve büyüklüğe paralel olması gerekir."

Turist, adliyeyi müze zannetmiş
Yeni adalet saraylarının yapımında önceliği sahil kentlerine verdiklerini bildiren Şahin, konuşmasında şu anekdota yer verdi: "Arkadaşlarım anlattılar, Muğla'da bir adalet sarayına bir turist girmiş. Eski daktilolar vardır ya, o daktilolarla yargı hizmetlerinin görülmekte olduğu bir adliye, zemin katta hizmet veriyor. Turist sormuş yanındakilere, 'burası müze mi?'. Evet şimdi müze görünümlü adliyelerden, görkemli adalet saraylarına geçiyoruz. Bu da Türkiye'nin gelişmekte olduğunu göstermektedir."

Bakan Şahin, konuşmasının ardından, vali ve milletvekillerinin katılımıyla yeni Adliye Sarayı'nın açılış kurdelesini keserek binayı gezdi. Daha sonra Düzce Valiliği'ni ziyaret eden Şahin, Düzce'nin 9 yıl önce aynı yıl içerisinde iki büyük deprem felaketi geçirdiğini hatırlatarak, bu felaketlerin ardından Düzce'nin mimarisinin tekrar yapılandırılması gerektiğini belirtti. Valilik hizmetlerinin eski bir okul binasında sürdüğünü gördüğünü ifade eden Bakan Şahin, şöyle dedi: "Memnuniyetle gördüm ve Sayın Vali'mizden de bilgi aldım, Düzce Hükümet binası da 6 ay sonra hizmete açılacakmış. İnşaatı tamamlanmış, inşallah yeni yılda hizmete açılacak."

Türkiye'nin geleceğine güvenilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, Türkiye'nin artık bölgesindeki birçok sorunda başvurulan, ara buluculuk yapması istenen bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Ocak 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.