Haberler

Okullar çürük devlet seyirci

Tarih: 12 Ağustos 2008 Kaynak: Taraf Yazan: Fikret Karagöz
İzmir’de depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve yıkılma riski bulunan 48 okul olduğunu tespit eden uzmanlar, binalarda öğretim yapılmaması yönünde görüş bildirdi. ‘Eğitim yapılamaz’ raporu olan altı okul için yıkım kararı alınmasına rağmen, eğitim yapıldığı belirlendi. Okullardan 16’sının güçlendirilmesi için ihale yapılırken, 22 okulun ihalesi de hâlâ yapılmadı. İzmir’in varoş semtlerinde, üç yıl önce çürük olduğu belirlenen 48 okul için somut adım atılmaması ve güçlendirme çalışmalarının eylül ayında başlayıp eğitim ve öğretim yılına yetişmeyeceğinin ortaya çıkması tepkilere neden oldu.

“Kampanya Yapalım”
Okulların kaderlerine terk edildiğini ve konuyu defalarca İl Genel Meclisi’ne getirdiklerini anlatan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ali Metin Palaoğlu, “Ortada uzmanların bilimsel raporlarının olmasına rağmen yıllardır bu çürük ve virane okullarda eğitim yapılıyor” dedi. Palaoğlu, binaların derhal kapatılması gerektiğini vurgulayarak, “O okullarda okuyacak çocuklar, başka okullara aktarılsın. Para bulunamıyorsa, kampanya başlatalım. Belediyeden, odalardan, sivil toplum örgütlerinden destek alalım” dedi.

“Bakanlık İlgisiz”
Palaoğlu, İzmir’in deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak, “Uzmanların İzmir’de yıkıcı etkiye sahip bir depremin meydana gelebileceğini belirtmesine rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu uyarıları hiç dikkate almadığı ortaya çıktı” dedi. Palaoğlu, güçlendirme çalışmaları için 9 milyon YTL’ye ihtiyaç olduğunu belirterek, “Çocukların hayatı için devlet 9 milyon YTL bulamıyor. Çocuklarımızın bu okullarda ölmesini beklemeyelim” dedi.

“Uluorta Beyan”
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise, güçlendirmenin bilimsel bir konu olduğunu, uzmanlık isteyen bir meselede herkesin uluorta beyanda bulunmasının toplum üzerinde yanlış algılamalara yol açabileceğini, belirtti. Bazı okullar için üniversitelerden görüş alındığını dile getiren Aydoğan, “Bu okullardan altısının yıkılarak yeniden yapılması, onarılmasından daha ekonomik olacak. Güçlendirme gerekiyor, o da aşamalı olarak yapılacak. Okulların taşınması söz konusu edilmemeli. Panik yaratılmasın” diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.