Haberler

Fram'ı Özkardeşler istiyor

Tarih: 12 Ağustos 2008 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Murat Şahin
Mövenpick Otel ile Çeşme'deki Villa Saray'ın sabihi, Ilıca Oteli'nde ortağı olan aile sektörde büyümesini sürdürüyor. İzmir merkezindeki Mövenpick Otel ile Çeşme'deki Villa Saray'ın sabihi, Ilıca Oteli'nde ortağı olan Özkardeş Ailesi, turizm sektöründe büyümesini sürdürüyor. Özkardeş Ailesi, Çeşme'de Boyalık Mevkii'nde bulunan Fransız Voyages Fram Grubu'na ait Fram Oteli de satın alma kararı aldı. Görüşmeleri sürdüren Özkardeş Ailesi'nin, son aşamaya geldiği öğrenildi. Fransızlarla görüşme yaptıklarını doğrulayan Özkardeş Ailesi, satış işlemi tamamlanmadan konu ile ilgili değerlendirmede bulunmak istemediklerini belirtti. Çeşmeli turizmciler ise, satış için son pazarlıkların yapıldığını ifade etti. Fransız Voyages Fram Grubu'nun 4 yıldızlı ve 210 odalı oteli için 16 milyon euro istediği kaydedildi.

4 Yıldızlı 210 Odalı 
Özkardeş Ailesi, turizm sektörüne ilk adımı 1988 yılında Çeşme'de Villa Saray projesi ile attı. Daha sonra yakın dostları ve bir dönem Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanlığı da yapan Tuncay Özilhan ile Ilıca Oteli kuran Özkardeş Ailesi, son olarak Oyak Grubu'ndan satın aldığı eski Mercury Oteli de Mövenpick adıyla İzmir'e kazandırdı. Aile bireyleri daha önce yaptıkları değerlendirmelerinde de turizmde büyüyeceklerini açıklamıştı. Büyüme ile ilgili attıkları yeni adım da, geçen yıl satış kararı alınan Fram Otel oldu. Çeşme Boyalık Mevkii'nde bulunan 4 yıldızlı ve 210 odalı Fram Otel, 1989'da yapıldı. Türkiye'de mülkiyeti de yabancıların elinde bulunan ilk turizm tesisi olarak hizmet vermeye başlayan otel, 2007 yılı yaz aylarına kadar Fransız turistleri ağırladı.

Ruslar Talipti
Otel 2003 yılında da Voyages Fram Grubu tarafından baştan aşağı yenilendi. Fransa'nın en büyük turizm firmalarından Voyages Fram, aldığı stratejik karar gereği Çeşme'deki otelini geçen yıl satışa çıkardı. Sezonda 17 bin geceleme gerçekleştiren otele geçen yıl Rus bir grup da talip olurken, bir çok grubun ilgilendiği belirtildi. Ancak otel ile en ciddi ilgilenen gruplardan birinin Özkardeş Ailesi olduğu öğrenildi. Voyages Turizm ile Fram Otel Genel Müdürü Ömer Akyüz, Özkardeş Grubu'nun otelle yakından ilgilendiğini, görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Akyüz, "Oteli geçen yıl yaz başında satışa çıkardık. Daha önce de Rus bir grup otel ile ilgilendi. Son 2 aylık dönemde ise ciddi alıcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Bunlardan biri de Özkardeş Ailesi oldu. Almanya'dan da 2 grup var. Anlaşmanın olması halinde satış gerçekleşecek" diye konuştu.

Bir an önce açılması gerek
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Fram Otel'in geçen yıldan bu yana kapalı olduğuna dikkat çekerek, Çeşme gibi nitelikli yatak ihtiyacı olan bir beldede otelin kapalı kalmasını istemediklerini söyledi. Otel ile ilgilenen grupların biran önce kararlarını vermesini ve otelin yeniden Çeşme turizmine hizmet etmesini arzuladıklarını açıklayan Öncel, "Yıllarca Fransız turistleri ağırlayan otel Çeşme'nin en güzel yerlerinden birinde. Böyle bir yerde bir otelin 1 yıldan fazla bir süredir kapalı kalması bizi üzüyor. Umarız kısa süre içinde otel sahibini bulur ve Çeşme uzun zamandır boş duran bir tesisi kazanır" dedi.

Önceki adı Boyalık'tı
Adı sonradan Fram olan otel Fransız Voyages Fram Grubu'na ait. 
- Otel, 210 oda ve 420 yatak kapasitesine sahip. 
- 4 yıldızlı. 
- Sezonda 180 kişiye istihdam sağlıyor
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.