Haberler

İzmir'e Çok Yakışacak

Tarih: 12 Ağustos 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı en önemli eserlerden biri sayılan Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, her bakımdan Türkiye’nin örnek yapılardan biri olacak. Konser salonunun özellikleri ve sahne arkasında sağladığı önemli rahatlık nedeniyle hem sanatseverler hem de sanatçılar için son derece cazip hale gelen merkez için özel bir çevre ve peyzaj projesi de hazırlanıyor. Kentteki sanat hayatına yapacağı katkının yanı sıra, İzmir’in simge yapılarından biri olması beklenen Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde inşaat çalışmaları son aşamaya geldi. Türkiye’deki en büyük sanat merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyacak merkezin kaba inşaat aşaması tamamlanırken ince işlerin yapımı da son dönemde hız kazandı.

Diğer taraftan da ARUP firması tarafından yürütülen akustik çalışmaları ile binanın cephe kaplama çalışmaları sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kaba inşaatı tamamlanan merkezde incelemelerde bulunarak, son durum hakkında bilgi aldı. Proje Müellifi Mimar Tevfik Kozkoparan eşliğinde inşaatı gezen Başkan Kocaoğlu, gidişattan memnun olduğunu belirterek, “Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, ülkenin en güzel sanat mekanlarından biri olacak. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşaat açısından bir sıkıntı yok. İşletme açısından oluşan gelişmeleri de en hızlı şekilde değerlendiriyoruz” dedi.

Cennet bahçelerini andıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı en önemli eserlerden biri olan Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, çevre ve peyzaj düzenlemesiyle de Türkiye’deki örnek yapılardan biri olacak. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleriyle üniversitelerden uzmanlar bir araya geldi. Sanat merkezinin bünyesindeki yeşil alanlar için peyzaj projeleri hazırlandı ve ana projeye uygun ağaç seçimleri yapıldı. Kapalı mekanlar dışında kalan 5 bin metrekarelik yeşil alanda da merkezin adına yakışan düzenlemeler yapılacak. Alana özel teknikler kullanılarak anıt ağaçlar dikilecek.

Giriş bölümünde yer alan meydana yapılacak havuzun çevresi, yeşil adalarla, tropik bitkilerle ve şelalelerle süslenecek. Çiçek, yeşil ve su hissini beraber yaşatacak bir ortam yaratılacak.

Doğu duvarında büyük bir perdeleme yapılacak. Dikilecek büyük ağaçlarla uzun ve geniş bir bant yer alacak. Açık otopark bölümünde ise yaprak döken ve dökmeyen büyük ağaçlar dikilecek.

Gece başka, gündüz başka bir dünya
Merkezin açık alanları için çok özel bir aydınlatma projesi yapılıyor. Günün her saati hareketliliğin yaşanacağı kültür sanat mekanında tüm bitki grupları, çiçek ve ağaçlar farklı renklerde aydınlatılacak. Böylece kentte sanat dünyasının kalbinin attığı mekan, gece başka- gündüz başka renklerde yansıyacak.

Yeşil alanlara tespih ağacı, akasya, manolya, İzmir kavağı, jakaranda, demir ağaçları, çeşme, papatyası, avize çiçeği, şefkat çiçeği, fırça çalıları ve İzmir’e özgü çalı grupları dikilecek.

2009-2010 sezonunun programı oluşturuluyor
Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin muhteşem bir etkinlikle açılması için planlamalar ise sürüyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde ses getirecek sanatçılarla temaslar kuruluyor. Öte yandan gelecek sezonlara yönelik program çalışmaları da başladı. 2009-2010 yıllarının programı şimdiden oluşturuluyor.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Proesi yalnızca İzmir’de değil Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde de heyecan yaratıyor. Ülkenin en önemli orkestraları, önümüzdeki dönemde bu önemli mekanda konser vermeye hazırlanıyor.

Sanatçıların motivasyonu açısından sahne arkasında önemli bir rahatlık imkanı sunulması, merkezin emsallerinde görülmeyecek büyüklükte bir kulisinin, 6 toplu soyunma odası, 4 solist soyunma odası ve 1 adet şef soyunma odasının bulunması, 1250 kişilik konser salonu, dünyaca ünlü bir firmaya yaptırılan akustik düzeni gibi özellikler, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni sanatçılar için son derece cazip hale getiriyor.

Ayrıca merkezin bahçesinde bulunan ve restore edilen tarihi binada kurulacak müzik kütüphanesinin, ulusal çapta dikkat çekecek bir kaynak oluşturacağı vurgulanıyor. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.