Haberler

Merinos'ta hayat başladı

Tarih: 12 Ağustos 2008 Kaynak: Olay
Atatürk Kongre Kültür ve Merinos Parkı içerisinde hizmet verecek olan Hayat Lokantası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merinos Parkı'nda devam eden çalışmaların ay sonunda tamamlanacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, kongre ve kültür merkezinin gelecek yıl haziran ayında hizmete açılacağını söyledi.

Merinos projesinin Türkiye için önemli bir proje olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Bizler tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri koruyarak gelecek nesillere yaşanabilir bir Bursa bırakmak istiyoruz. Bunu yaparken atalarımızın bize bıraktığı tarihi mirası da şehrin yeni yaşam merkezleri olarak ayağa kaldırıyoruz. Cumhuriyet dönemindeki sanayileşmenin en değerli miraslarından biri olan Merinos Fabrikası'nı da, Atatürk Kongre Kültür ve Merinos Parkı olarak yeniden kente kazandırıyoruz. Toplam yaklaşık 300 bin metre kare alan üzerinde oluşturulan bu proje içerisinde konservatuvar, tekstil müzesi, kültür merkezi, kütüphane gibi çeşitli birimlerimiz de yer alacak. Bin 800, 800, 300 kişilik salonlarımız da her türlü faaliyet yapılabilecek. Ayrıca proje içerisinde 11 adet 50, 150 kişi arasında değişen seminer salonları ve çok amaçlı salonlar da yer alacak. Merinos Parkı bölümüne baktığımız zaman ise 252 bin 500 metre kare alanda yeşillendirme çalışmaları devam ediyor. Yeşil alanların yanı sıra aktivite alanları da bulunan cazibe merkezi olacak. Londra'daki Hyde Park benzeri bir özgürlük kürsüsü yer alacak. Bin araçlık otoparkı, yürüyüş ve bisiklet yolları ile çocuk oyun alanları da Bursalılar'a hizmet verecek. Merinos Parkı'ndaki yeşil alanlar ay sonuna kadar tamamlanacak. Kongre kültür merkezi ise Haziran 2009'da tamamlanarak Türkiye'nin prestijine değer katan bir proje olacak. Bugün açtığımız Hayat Lokantası ise bu muazzam projenin ilk tesisi olacak. Hayat Lokantası ile başlattığımız açılış zincirinin halkalarına sırasıyla kafeteryalar, çay bahçeleri ve restorant da eklenecek” diye konuştu.

Açılışa katılan AK Parti Bursa milletvekilleri adına konuşan Hayrettin Çakmak ise, “Merinos, Bursa için çok özel bir kuruluştur. Yıllar sonra özelleştirilerek, yeni bir yüzle Bursa halkına hizmet verecek. Bursa zenginliklerinden istifade edilemeyen bir şehir. Varolan potansiyeli değerlendirmek için çalışıyoruz. Bu projede şehrimizin kültür turizmi için önemli etki yapacak” dedi.

Vali Şahabettin Harput ise Bursa'nın var olan potansiyelini değerlendirmek için koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirtti.
Çok sayıda protokol üyesi ve davetlinin katıldığı törende konuşmaların ardından Hayat Lokantası'nın açılış kurdelası kesildi. Açılış öncesi Hayat Lokantası sahibi Mustafa Özselek, tesisleri Bursa`ya kazandırdığı için Başkan Şahin'e teşekkür etti.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.