Haberler

Fransızlar Alaçam’a talip

Tarih: 12 Ağustos 2008 Kaynak: Olay Yazan: Neslihan Özaydın
Uludağ Alaçam bölgesi, yeniden gündeme gelen “Kış Sporları Projesi” için Bakanlık’tan onay beklerken, Alpler bölgesinde uzman olan bir Fransız firması 300-400 milyon dolarlık yeni bir proje için alan çalışması yaptı. Vali Şahabettin Harput, Bakanlık’tan onay çıkması halinde bölgenin yaz sporları için de kullanılacağını bildirdi.

Vali Harput, İsviçre’nin Alpler bölgesini andıran Alaçam’ın kayak merkezi olması için Fransız bir firmanın alan çalışması yaptığını bildirdi. Alpler bölgesinde uzman olan bir firmanın, Alaçam için yeni proje hazırladığını anlatan Harput, bölgenin sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da kullanılacağını söyledi. Harput, Alaçam’ın dağ sporlarına kazandırılması için öncelikle Çevre ve Orman Bakanlığı’nın onay vermesi gerektiğini vurgulayarak, bölgeyle ilgili daha önceden hazırlanan raporların Bakanlık’a gönderildiğini ve halen onay beklendiğini kaydetti. Bölgenin kış ve yaz sporları için son derece elverişli özelliklere sahip olduğunu ifade eden Harput, projenin uygulanması halinde Türkiye’deki en uzun pistlerin burada yer alacağını söyledi.

Dünya genelinde dağcılık sporlarının yüzde 60’ının yaz aylarında yapıldığına dikkat çeken Harput, projenin uygulanmasıyla futbol turnuvalarının bile bu bölgede yapılabileceğine işaret etti. Harput, söz konusu projenin 300-400 milyon dolarlık maliyeti olduğunu bildirdi.

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker döneminde hazırlanıp bir türlü hayata geçirilemeyen “Alaçam Bölgesi Kış Sporlan Projesi”ne göre, kayak merkezi tamamlandığında, bölgeye 14 adet lift ile 36 pist yapılacak. Toplam 70 kilometre uzunluğundaki pistler Türkiye’de de bir ilk olacak.

İlk kez 1988’de Uluslararası Kayak Federasyonu Alp Pistleri Komitesi Uzman Delegesi Dr. Richard Platner tarafından hazırlanan raporla, kış turizm merkezi için oldukça elverişli bulunan Alaçam bölgesi, daha sonra birçok firma ve yabancı uzmanlar tarafından da incelenmişti. 11 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Erdem Saker ve Vali Orhan Taşanlar tarafindan Dr Platner’in raporundan yola çıkılarak hazırlanan “Uludağ Alaçam Bölgesi Kış Sporlan Projesi”nin ardından şimdi de Fransızlar yeniden alan çalışması yapmaya başladı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.