Haberler

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşümü ihalede

Tarih: 14 Ağustos 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Adem Elitok
Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliği yaparak hayata geçireceği Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi Doğanbey'de ikinci büyük adım atılıyor.

Yaklaşık iki hafta önce gerçekleştirilen 430 konutluk birinci kısım temel atma töreninin ardından şimdi de ikinci ve en büyük kısmın ihalesi yapılıyor. 1.174 lüks konutu kapsayan ikinci kısmın ihalesi Kamu İhale Kurumu tarafından onaylandı. İhale, 31 Ekim 2008 tarihinde Ankara'da yapılacak. Konuyla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, birinci ve ikinci etap ihalesinin sonuçlandığını ve yaklaşık iki hafta önce bu kısmın temelinin atıldığını hatırlattı. "Proje kapsamında tapu devirleri ve yıkımlar da etap etap başlamıştı. Şimdi yapımlar da etap etap gerçekleşecek." diyen Başkan Altepe, ev sahiplerinin bir an önce evlerine kavuşması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi. Altepe, "3. ve 4. etaptan oluşan ikinci kısmın ihalesi de yapıldıktan kısa bir süre sonra inşaata başlanacak. Bu kısmı önemsiyoruz. Çünkü inşaatın en büyük bölümünü oluşturmaktadır. Çok kısa bir süre sonra da, son etap olan 5. ve 6. etabın ihalesi yapılıp inşaatlarına başlanacak. Daha önce temeli atılan birinci kısmın 550 günde tamamlanması hedefleniyor. 3. ve 4. etapların da kısa sürede tamamlanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz." dedi.

200 bin metrekarelik alanı kapsayan bölgede 970 civarında binanın yıkıldığını, ancak bazı mülk sahipleriyle halen davaların sürdüğünü de hatırlatan Başkan Altepe, "Davaların önemli bir bölümü kamulaştırma bedelinden kaynaklanıyor. Onlar da kısa süre içinde mahkemece karara bağlanacak ve bölgedeki çağdaş yerleşim alanı bir an önce yükselecek." şeklinde konuştu.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.