Haberler

Ege'nin en büyük pazaryeri

Tarih: 14 Ağustos 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, yıl sonuna kadar bitirilip hizmete açılması planlanan katlı kapalı pazaryeri kompleksinden yer almak isteyen esnafa acele etmeleri çağrısında bulundu.

İzmir'in Aliağa ilçesinde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından temeli atılan, Ege Bölgesi'nin en büyük Katlı Kapalı Pazaryeri Kompleksi olma özelliğine sahip pazaryerinin bitirilmesi sabırsızlıkla bekleniyor. Aliağa'da büyük bir boşluğu dolduracak olan ve sokak aralarına sıkışan pazar karmaşasına son verecek katlı kapalı pazaryeri kompleksine Ege'nin dört bir tarafından pazarcı esnafı ilgi gösteriyor.

Aliağa belediye tarafından yaptırılan 'Kapalı Pazaryeri Kompleksi ve Kent Hamamı' inşaatı hızla devam ediyor. Aliağa'nın önemli sorunlarından birisi olan halk pazarı, Aliağa Belediyesi'nin pazarcı esnafını bir çatı altına toplama projesiyle sorun olmaktan çıkıyor. Aliağa Belediyesi tarafından 5.6 Milyon YTL'ye ihale edilerek 2008 sonuna kadar tamamlanması planlanan Kapalı Pazaryeri için pazaryeri esnafı da kayıtlara yoğun ilgi gösteriyor. 21 bin 284 metrekarelik alan üzerine başlanan pazaryeri inşaatının 14 bin 629.54 metrekaresi kapalı alan olarak planlandı. 2 kat olarak düşünülüp geniş bir alana yayılan Aliağa Katlı Kapalı Pazaryeri ve Kent Hamamı Kompleksi ilçe merkezinde cumartesi günleri sokakları kapatarak yayılan halk Pazarı'nı tek çatı altında toplayacak. Kapalı pazaryeri ilçenin ana arterlerinde özellikle cumartesi günleri yaşanan trafik yoğunluğunu ve otopark yeri sorununu da ortadan kaldıracak. Kapalı Pazaryeri kompleksi içinde 7800 metrekarelik bir otopark, 1 adet fırın, bay ve bayan hamamı, 35 adet dükkan, 120x240 cm uzunluğunda 683 adet tezgah mevcut olacak. Kapalı alan içinde ayrıca, 1 kafeterya, mescit, bay ve bayan tuvaletleri ile 1 adet zabıta ofisi bulunacak. 800 metrekarelik alanda ise Hamam inşa edilecek.İlçenin en büyük sorunlarından biri olarak gördükleri ve seçim öncesi vatandaşların yoğun talepleri karşısında sözünü verdikleri Katlı Kapalı Pazaryeri'nin temelinin atılmış olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, "biz seçim öncesi vatandaşımıza ne söz vermişsek, bugün onların hepsini tek tek gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2009 hedeflerimizi yüzde yüze varan bir gerçekleşme oranı ile yakaladık. Biz bütün bu çalışmalarımızı yaparken sadece Aliağa'da yaşayan vatandaşımızın daha iyi imkanlara kavuşabilmesi adına çalışıyoruz. Bu anlamda ilçede temelini attığımız katlı kapalı pazaryeri ile ilgili de halkımızın olumlu yaklaşımı bizleri sevindiriyor. Aliağa gibi Türkiye'de marka olmuş bir sanayi ilçesine yakışır kompleks inşa ediyoruz" diye konuştu.

Aliağa Katlı Kapalı Pazaryeri'ne Aliağa'dan olduğu kadar çevre il ve ilçelerden de pazarcı esnafının yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Başkan Kaya, "Önceliğimiz Aliağa'da bulunan esnafımızın bu dev kompleksten yer alıp yararlanması yönündedir. Ancak mevcut pazaryerimizde de çevre belde ve ilçelerden gelen çok sayıda pazarcı esnafı kardeşimiz mevcut. Biz bu anlamda temeli atılan pazaryerinden yer almak isteyen esnafımıza her türlü kolaylığı sağlayarak ilçemizde pazarcılık mesleğini gönül rahatlığı ile sürdürebilmesi için her türlü kolaylığı yapacağız. Kapalı pazaryerimizin temellerinin atılmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen pazardan tezgah almak isteyen esnaf yoğun bir ilgi gösterdi. Ege Bölgesinin her yerinde pazarcı esnafının ilgisi ile karşılaşıyoruz. Ben o nedenle buradan yer almak isteyen pazarcı esnafımıza acele etmelerini tavsiye ediyorum. Vakıf Bank ve Garanti Bankası'da bu anlamda yer almak isteyen pazarcı esnafına uygun koşullarda kredi vererek ödeme kolaylığı sağlıyor" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.