Haberler

Metemtur ve VHS Turizm inşaatta anlaştı

Tarih: 15 Ağustos 2008 Kaynak: Hürriyet
Metemtur Otelcilik (Metemtur) ile VH Turizm arasında "kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapımı ve gayrimenkul satış hasılatı paylaşım sözleşmesi" imzalandı.

Metemtur Metemtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş.'den konuya ilişkin olarak Borsa'ya yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2008 tarihli özel durum açıklamasıyla, şirketin Genel Kurul toplantısında, Yönetim Kuruluna ''Bodrum ilçesi Asarlık Mevkiinde, 1986 yılından beri faal durumda bulunan Fuga Fine Times isimli tatil köyünün yıpranması ve gelir yaratıcı özelliğinin azalması sebebiyle, gelir artırıcı yeni projeler yapma konusunda yetki'' verildiğinin ve bu amaçla, Fuga Fine Times tatil köyünün, halen bu tesisi kiracı olarak işletmekte olan Büyükhanlı Kardeşler Turizm ve İnşaat A.Ş ile yapılacak hasılat bölüşümü, kat karşılığı esaslı sözleşme çerçevesinde yeniden geliştirilmesi amacıyla görüşmelerin başlamış olduğunun kamuoyuna duyurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, söz konusu şirket yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, Büyükhanlı Grubu şirketlerinden olan VH Turizm Yatırım A.Ş ile Metemtur arasında ''kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapımı ve gayrimenkul satış hasılatı paylaşım sözleşmesi'' imzalandığı duyuruldu.

Sözleşme hükümleri
Açıklamada, sözleşme hükümlerine ilişkin şu bilgiler verildi:

''1- Arsa sahibi olan şirketimiz geliştirilecek projenin inşaat dahil (pazarlama giderleri hariç) hiçbir giderine katılmayacak olup, gerek satış gerekse işletme gelirlerinden şirketimiz payına düşen oran yüzde 52,5, yüklenici firmaya düşen pay oranı ise yüzde 47,5'tir.

2- Fuga Fine Times tatil köyünün yer aldığı arsa üzerinde, toplam inşaat alanı yaklaşık 10.000 metre kare olan 'butik tatil evleri' inşa edilerek satışa sunulması yoluyla yaklaşık 35 ile 36 milyon ABD Doları tutarında ciroya ulaşılması planlanmaktadır. Şirketimiz, projenin sadece bir kısmını oluşturan butik tatil evleri satışı yoluyla sözleşme gereği herhangi bir gidere katlanmaksızın yaklaşık 19 milyon ABD Doları net gelir elde etmeyi planlamaktadır. Projenin inşaata başlama tarihi olarak 1 Kasım 2008, tamamlanma tarihi olarak 2011 yılı Haziran ayı belirlenmiştir.

3- Projenin ikinci kısmını, yaklaşık 30, 35 odalı butik otel inşası ve işletilmesi oluşturmaktadır. Projenin bu kısmı ile ilgili bölüşüm oranları yüzde 50, yüzde 50 şeklinde belirlenmiş olup, şirketimizin, yıllık 2.500.000 ABD doları olarak öngörülen 'butik otel işletme gelirlerinden' yıllık 1.250.000 ABD Doları tutarında pay elde etmesi planlanmaktadır.

4- Şirketimizin bu sözleşme gereği elde edeceği nakdin, öncelikli olarak belirli oranlarda ortaklarımıza temettü olarak dağıtılması, bir kısmının ise İstanbul, Ankara, İzmir ve yurt dışında, FUGA ismiyle kurulması planlanan butik oteller zinciri yatırımlarının finansmanında kullanılması planlanmaktadır.''
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.