Haberler

Bursa'nın merkezi Yıldırım olacak

Tarih: 15 Ağustos 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: A. Hulusi Gürbüzol
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Yıldırım 2012 de Bursa'nın yaşam merkezi 50 yıl sonra da Türkiye'nin en iyi yaşanılacak kenti olmaya aday" dedi.

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Yıldırım 2012 yılında Bursa'nın en iyi yaşanılacak merkezi, 50 yıl sonra da Türkiye'nin en iyi yaşanılacak kenti olmaya aday" dedi. Yıldırım'da güzel ve olumlu gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Son Büyükşehir Belediye Meclisi'nde önemli kararlara imza atıldı. İlçemizde üniversite, Adliye binası ve sağlık kampusu yapılması kararlaştırıldı. Bu Yıldırım için büyük bir fırsattır. Mega projelerimizle bu projeler birleştiğinde Yıldırım önümüzdeki 50 yılda Türkiye de yaşam için tercih edilen ilçe olacak" diye konuştu.

Yakın geçmişte kaymakamlık binası bile Osmangazi İlçesi sınırlarlında olan Yıldırım İlçesi, önce kaymakamlık binasının ardından da tüm kamu kurumlarının Yıldırım'a kazandırılmasıyla cazibe merkezi haline dönüştü. Başkanı Keskin, "Baş döndürücü hızla gelişen ve değişen bir Dünya'da yaşıyoruz. Bizlerde bu değişime ayak uydurup Yıldırım hızıyla çalışmalarımıza, mega projelerimizi halkımıza sunmaya devam ediyoruz. Bursa'nın en büyük botanik parkı Yıldırımda olacak. Kültür Merkezleri ve Sosyal donatı alanları ile bu cazibe daha da artacak" dedi.

Çarpık yapılaşmayla mücadele sürüyor
Göreve geldiklerinden bu yana kaçak ve çarpık yapılaşmayla mücadeleyi sürdürdüklerini hatırlatan Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Tek amacımız var o da çevresi ve çehresi güzelleşmiş bir Yıldırım. İlçede halen devam eden altı kentsel dönüşüm projesi var. Akçağlayan, Sinandede, Beyazıt, Kaplıkaya Cazibe Merkezi ve Yıldırım Külliyesi projelerinin de yaşama geçirilmesiyle yıldırım çağ atlayacak" şeklinde konuştu. Yıldırım İlçesi'nin sözde değil özde bir değişim içerisinde olduğunun da altını çizen, başarılı Belediye Başkanı Özgen Keskin, Kentsel dönüşüm projelerinin hızla ve titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.