Haberler

Mesnevi konutları Türk mimarisini yansıtacak

Tarih: 15 Ağustos 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Semra Hoyraz
Konya'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlatılan Çaybaşı Mesnevi Konutları'na vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Türk mimarisi esas alınarak yapıldığını belirten Başkan Tuzcuoğlu, 'Mesnevi konutları çevre düzenlemesi, otoparkı, süs havuzları, yürüyüş parkurları ve diğer sosyal donatılarıyla Konya'nın önemli cazibe merkezlerinden biri olacak" dedi. 

Konya'nın gerçek anlamda ilk kentsel dönüşüm projesi olan Çaybaşı Mesnevi Konutları'nda inşaatlar hızla yükseliyor. Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Çaybaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk halkası olan Mesnevi Konutları hakkında genel bilgi vermek ve örnek daireyi tanıtmak için basın mensuplarının karşısına geçti. Çaybaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Konya açısından son derece önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Tuzcuoğlu, "Konyamızın en eski yerleşim alanlarından biri olan bu bölge, şehircilik açısından çöküntü alanlarını oluşturuyordu. 20 yıl içinde defalarca gündeme gelmesine rağmen çözüme ulaşılamayan Çaybaşı'nda bu dönemde başarıya ulaştık. Yaklaşık 2,5 yıl vatandaşla görüşme ve anlaşma süreci devam etti. Bir yıl önce de temelini attığımız bu projede inşaatlar hızla göğe yükselmektedir" diye konuştu. Proje kapsamında 110, 154 ve 186 metrekarelik 3 farklı tipte konut üretildiğini belirten Başkan Tuzcuoğlu, "Bu projenin mimarisinde de geleneksel Türk mimari anlayışı esas alındı. 456 daireden oluşan Çaybaşı Mesnevi Konutları, çevre düzenlemesi, otoparkı, süs havuzları, yürüyüş parkurları ve diğer sosyal donatılarıyla Konyamızın önemli cazibe merkezlerinden biri olacak" dedi.

Konya'nın kentsel dönüşüm projesi
Çaybaşı Projesi'nin, gerçek anlamda ve bütün teknik boyutlarıyla Konya'nın ilk kentsel dönüşüm projesi olduğunu hatırlatan Tuzcuoğlu, "Bu proje bölge açısından bir milat olmuştur. Başarıya ulaştığımız için ve buradan aldığımız cesaretle Et Kombinası'nın da bulunduğu alanda Altın Hamle Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattık. Belediye olarak toplu konut hamlelerinde çok önemli mesafeler aldık. Kentsel dönüşüm projeleri, konut hamleleri ve TOKİ ile birlikte yaptığımız konutlarda toplumumuzun bütün kesimlerine konut üretiyoruz" şeklinde konuştu. İkinci etap için vatandaşlarımızdan yoğun talep alıdıklarının da altını çizen Tuzcuoğlu, 'İlk etap tamamlandıktan sonra diğer etaplarımızı da etap etap hayata geçireceğiz" diye konuştu. Yapımcı firma Asya İnşaat A. Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sağtürk de projeye yoğun bir talep olduğunu belirterek, "Şu anda kaba inşaatın yüzde 70'ini tamamladık. Önümüzdeki yıl sonuna kadar hepsini tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceğiz. Konutlara Konya içinden ve dışından yoğun bir talep bulunmaktadır. " dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.