Haberler

Çanakkale'de yanan yerler yeşillendirilmeye başlandı

Tarih: 15 Ağustos 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Muzaffer Altunay
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ve İntepe beldesinde iki ay arayla çıkan orman yangınlarında tamamen yanan bölgelerin yeşillendirilmesine başlandı.

Son 15 yılın en büyük yangınlarında, yaklaşık 800 hektar genç ormanlık alan tamamen yanmıştı. Gelibolu'daki yangında, Çanakkale-İstanbul karayolunun 15. kilometresinde yol kenarında bulunan yeşillik alanın bir kısmı, İntepe yangınında ise Çanakkale-İzmir karayolunun 10. kilometresindeki yeşillikler karardı. Şehre karayoluyla gelenlerin, gördüğü manzara karşısında moralinin bozulmaması için yetkiller, bölgeyi yeşillendirmek için gece gündüz çalışıyor. Ağaçlandırmaları incelemek üzere İntepe yangınının yaşandığı alana giden Çanakkale Orman Bölge Müdürü Mustafa Demirel, amaçlarının 18 Mart Deniz Zaferi törenlerine kadar bütün bölgeyi yeşillendirmek olduğunu söyledi. 18 Haziran'da Gelibolu Tarihi Milli Park, 31 Temmuz'da ise İntepe'de çıkan yangınların ardından bölgede hiç beklemeden yeşillendirmeye geçtiklerini vurgulayan Demirel, temmuz başı itibariyle çalışmalara başlandığını ve hızla devam ettiğini söyledi. Yanan bölgelerde doğal ve suni ekimler yapılacak yerleri ayrı ayrı projelendirdiklerini anlatan Orman Bölge Müdürü Demirel, "Suni ekim alanlar, kesimlerden sonra dozerlerle düzleştirilecek. İntepe'deki bölgede ekim ayının ikinci haftasında fidan dikimine başlayıp 18 Mart'a kadar gençleştirmesini yaparak yeşillendirmeyi hedefliyoruz. Genel olarak sırt bölgelere ve emniyet yollarının kenarlarına, tedbir amaçlı yapraklı ağaç olarak meşe, akasya ve selvi gibi yangınlara dayanıklı türler dikeceğiz." dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.