Haberler

İMMİB’in Ödüllü Tasarımları

Tarih: 15 Ağustos 2008

Pasta Dilimleyici

Şimdiye kadar ölçmeden depolamaya, rendelemeden dilimlemeye, pişirmeden ısıtmaya kadar farklı fonksiyonlarda birçok ürün, İMMİB (İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri) Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda genç beyinler tarafından hayata geçirildi. Bu tasarımlar mutfağı sadece yemek pişirme yeri olmaktan çıkarıp, keyifli saatler geçirebilecek bir mekâna dönüştürmeyi hedefliyor.

Pasta Dilimleyici
Mehmet Kındı ve Ümit Karaca tarafından tasarlanan “pasta dilimleyici” pastayı eşit dilimler halinde ve zarar vermeden kesmeyi sağlıyor. Bu tasarımlar dairesel pastalar kişi sayısına göre 5, 6, 7, 8 ve 9’a bölünebiliyor.


Güveç

Güveç

Barış Polat ve Sinem Kök tarafından tasarlanan elektrikle çalışan, bir çeşit modern güveç özelliği taşıyan bu ürün sayesinde güveç lezzetinden taviz vermeden, enerjiden tasarruf sağlamak mümkün. Güvecin pişirildiği süre içinde (6-8 saat) çıkardığı buhar, ikinci bir yemeğin ısıtılması ya da pişirilmesi için kullanılıyor. Ayrıca bu tasarımda ısı yayılımı sayesinde, ısı güvecin etrafını tamamen sararak fırında pişmiş etkisi de yaratıyor.



Final Cut
Elif Üregün tarafından tasarlanan “Final Cut” adlı tasarımla mısır patlatmanın yanı sıra presleme yaparak kıtır şeklinde ince dilim mısır yeme imkânı da sunuyor. Şekliyle de sinemayı, filmi çağrıştıran çekim tahtası (clapperboard) görünümündeki mısır patlatma makinesi, hem işlevi hem de görselliği ile fark yaratıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.