Haberler

Dönüşümde yeni rota Yalova Yolu

Tarih: 19 Ağustos 2008 Kaynak: Olay Yazan: Tuna Çam
Kentsel dönüşüm projeleriyle Bursa’yı adeta yeniden inşaa eden Osmangazi Belediyesi, Doğanbey, Kamberler ve Tabakhanelerdan sonra kolları Yalova Yolu ile Küçükbalıklı için sıvadı.

Şehir merkezinde 4 mahallede 966 adet bina kamulaştırarak hayata geçirdiği Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesiyle tarihe geçen Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli girişi olan Yalova Yolu ile sanayi ve konutların iç içe geçtiği Küçükbalıklı mevkini de kentsel dönüşüm kapsamına aldı. Doğanbey’deki inşaatların belli bir orana gelmesinden sonra bu bölgeler için düğmeye basılacak.

Plansız yapılaşma ve çarpık kentleşmenin yaşanmaz hale getirdiği Bursa’nın şehir merkezine neşter vuran Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerini bir bir hayata geçirirken, devamı içinde hazırlıklarına şimdiden başladı. Yıllarca konuşulan ancak projeden ileri gitmeyen Yalova Yolu ve Küçükbalıklı Mahallesi’ni de dönüşüm projeleri arasında alan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle Yalova Yolu’nun Bursa’nın değerini düşürdüğünü söyledi. Kentin en önemli girişi olan bölgenin Bursa’ya yakışmadığının altını çizen Altepe, diğer dönüşüm projelerinde olduğu gibi kimseyi mağdur etmeden, halkla ele ele verip Yalova Yolu ve Küçükbalıklı’yı modern bir kent hale getireceklerini açıkladı. Altepe, “Göreve geldiğimiz günden beri yaşanılabilir bir Bursa için çalışıyoruz. Bursa’nın değerini arttıran projeleri tek tek hayata geçirmeye başladık. Ve bunları yaparken de kimseyi mağdur etmiyoruz. Ticaret merkezleri yerine meydan ve yeşil alanlara öncelik verdik. Mahallelerde bina yıkarak meydan yapıyoruz. Halkımızın arzusu ve onların rahatı doğrultusunda hareket ettiğimiz için sorun yaşamıyoruz. Modern ve yaşanılabilir bir Bursa için üzerimize düşeni hiçbir şeyden çekinmeden yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Osmangazi Mağdur Etmiyor...
Diğer kentsel dönüşüm projelerinde özellikle Doğanbey’de yüzde 98 oranında anlaşma oranı ile Türkiye’de bir ilke imza atan Osmangazi Belediyesi, mülk sahiplerini mağdur etmemek için kamulaştırma yolunu seçiyor. Özellikle yol ve belediye hizmet alanları için büyükşehir belediyelerinin tercih ettiği şulandırma yöntemini uygulamayan Osmangazi Belediyesi, hak sahiplerine enkaz bedeli ödeyerek mağdur etmek yerine kamulaştırma yaparak bugünkü değerinden arsa ve ev bedelini ödüyor. Örneğin Türkiye’de 2’e 3 vererek gerçekleştirilen tek kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyan Doğanbey’de iç içe geçmiş 4 mahallede yükselecek olan lüks konutların tüm rantı bölge halkına dağıtıldı. Böylece bölgedeki 966 adet binanın hak sahipleriyle yüzde 98 oranında anlaşma sağlandı. Aynı yöntemi Yalova Yolu ve Küçükbalıklı7da da uygulayacak olan belediye bu nedenle zorlukla karşılaşacağını düşünmüyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.