Haberler

Sincan'daki alt geçit projesinde TMO engeli kalktı, sorun çözüldü

Tarih: 19 Ağustos 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Mevlüt Karabulut
Başkentin farklı bölgelerinde yapılan köprülü kavşak çalışmalarından Büyükşehir Belediyesi'ni en çok zorlayan bölge ise Sincan'da bulunuyor. Sincan merkezinde trafik sıkışıklığına neden olan ve hızlı tren çalışmaları kapsamında yürütülen alt geçit çalışması diğer köprülü kavşak çalışmalarına göre daha detaylı yürütülüyor. Bu kapsamda yapılan alt geçit çalışmasında yolun dar olması, Büyükşehir Belediyesi'ni farklı arayışlara yönlendirdi. Köprülü kavşak ve alt geçit çalışmasının yapıldığı bölgede Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait silolardan ikisi ve pirinç satış ofisinin bulunduğu yer yıkılarak yol genişletilmesinde sorun çözüldü. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile masaya oturan Büyükşehir Belediyesi, Sincan'daki alt geçit çalışmasında önemli bir yol katetmiş oldu. Büyükşehir Belediyesi, siloların bulunduğu yerde plan değişikliğine giderken, TMO'ya ait pirinç satış ofisinin bulunduğu bina ve arsaları da istimlak etti. 16 silonun bulunduğu TMO'nun yerinde iki silonun da enkaz bedeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendi.

Sincan'da şehir merkezinden geçen demiryolundaki hemzemin geçit nedeniyle trafiğin aksaması sorunu sona erdirecek olan proje için hemzemin geçidin altından yol yapılacak. 21 Haziran'da temel atma töreni yapılan geçidin yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Hemzemin geçitte günde ortalama yaklaşık 32 bin aracın geçtiğini belirten yetkililer, hafta sonu ise bu rakamın 50 bini bulduğunu kaydetti. Sabah ve akşam mesai saatlerinde ilçeye giriş yapan araç sayısında büyük bir yoğunluk yaşandığını aktaran yetkililer, "Araç trafiğinin arttığı bu saatlerde, hemzemin geçitte beklemek zorunda kalan sürücülerimiz ve vatandaşlarımız her gün bu trafik sıkışıklığını yaşıyor. Alt geçit çalışmasının yıl sonuna kadar bitirilmesi bekleniyor. Alt geçit çalışması tamamlandığında, araç sürücüleri trenlerin geçmesini beklemek zorunda kalmayacak. Ulaşmak istediği yere kolayca gidebilecek" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.