Haberler

Hilton ilk Resort otelini Dalaman'da açacak

Tarih: 20 Ağustos 2008 Kaynak: Hürriyet
Hilton Hotels Corporation, Dalaman’da açmayı planladığı Hilton Worldwide Resort için Göçay Turizm Şirketi ile franchise anlaşması imzaladığını açıkladı.

2009 yılı ortalarında açılması planlanan Hilton Dalaman Golf Resort & Spa'nin, dünyada 3 bin oteli işleten şirketin Türkiye’deki ilk resort oteli olacağı bildirildi.

Konuyla ilgili Hilton Grubu’ndan yapılan açıklamada Hilton’un Türkiye’yi Avrupa’daki stratejik noktaları olan Rusya, İngiltere, İrlanda, İtalya, Almanya ve Polonya gibi ülkeler içine dahil ettiğini ve Türkiye’yi önemli bir noktada konumladığı belirtildi. Açıklamada Dalaman’da açılacak olan resort otel kısa bir süre önce önümüzdeki beş yıl içinde açılması planlanan 40 Hilton Ailesi Oteli için stratejik gelişme anlaşmaları imzalayan Hilton Grubu’nun Türkiye’deki dinamik büyümesinin bir işareti olduğu vurgulanan açıklamada, öncelikli olarak grubun ekonomik markası olan Hilton Garden Inn altında Bursa, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Mardin ve Şanlıurfa’da oteller açılmasının planlandığı kaydedildi. Hilton bugün Türkiye’de 6 farklı şehirde, 7 Hilton ve bir Conrad olmak üzere toplam 8 otel işletiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hilton Otelleri Avrupa Bölge Başkanı Wolfgang M. Neumann, “Hilton Dalaman Golf Resort & Spa bizim için muhteşem bir anlaşma. Hilton, son 50 yıldır, çarpıcı olarak Türkiye’de varlığını ortaya koymuştur. Türkiye’deki ilk resort otelimizi ülke portfolyomuza eklemekten son derece mutluyuz. Hilton Ailesi Otelleri olarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu stratejik pazardaki varlığımızı üçe katlamayı planladığımız bu dönemde yapılan bu yatırım bizim için heyecan verici. Dalaman’ın popülaritesi ve gelen turist sayısındaki artış nedeniyle bölge tatil ve golf destinasyonu olarak Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olarak görülüyor. Buna rağmen bölgede yüksek kalitede uluslararası otellerin eksikliği kaçınılmaz. Hilton Dalaman Golf Resort & Spa ile yerli ve yabancı turistlerin bu ihtiyacını da karşılayacağımıza inanıyoruz” dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.