Haberler

Dişleye... Dişleye... Belediye...

Tarih: 20 Ağustos 2008 Kaynak: Vatan Yazan: Necati Doğru
İmar planları, çıkar gruplarının, yerli ve yabancı para babalarının, şehir mafyalarının, arazi spekülatörlerinin baskısına boyun eğmeden yapılacaktı.

Önceden ilan edilecekti.

Basılıp kitap olacaktı.

Kitapçılarda satılacaktı.

İngiltere’de, Fransa’da, Japonya’da, ABD’de ve tüm Avrupa’daki uygar şehirler kurmanın kaçınılmaz şartı olarak bu imar planları 50 yıl-100 yıl-150 yıl geçse de değişmeyecekti. Ve “trafik sorunu, toprak kirliliği, deniz kirliliği, hava kirliliği, gürültü kirliliği, çirkin görüntü kirliliği olmayan, tıkış tıkış sağlıksız büyümeyen, su sorunu çekmeyen, deprem riskine karşı önlemini almış, banliyö trenlerinde adam boğazlanmayan, yeşil alanları, parkları, içlerinde kuğuların yüzdüğü gölleri, göletleri bulunan, şehirdeki arazi rantlarının parti kodamanlarıyla iç içe girmiş birkaç kurnazın cebine değil şehrin insanlarına aktığı” kentlerimiz olacaktı.

Halkın beklentisi, yere düşmüş taze yumurta gibi oldu ve sadece İstanbul’da, Ankara’da değil Türkiye’nin bütün büyük kent ve kasabalarında “Yiye... Yiye... Belediye” modelini yaşadık.

Üç-beş kurnaz kodaman!

Şehir rantıyla zengin oldu.

Yiye yiye şiştiler.

Yiye yiye büyüdüler.

Yiye yiye marka oldular.

Seçimler geldi “tarihin çöplüğüne yiye yiye” gittiler. 15 yıl sonra yeniden umutlanmıştık ki kendimizi din-iman-kitap-garip-gureba-fakir-fukara-“üniversiteli kıza türban” peçesinin arkasına kurnazca, sinsice, arsızca saklanmış “Dişleye... Dişleye... Belediye” modelinin içinde bulduk. “Yiye... Yiye.... Belediye...” modelinden “Dişleye... Dişleye... Belediye...” yerel yönetim anlayışına geçtik. Bu anlayışı şimdi kanırta kanırta AKP yaşatıyor ve “arsa dişleme belediyeciliği” demokrasiye, adalete, eşitliğe, temizliğe, Avrupa Birliği (AB) kriterlerine, kutsal kitaplardaki mümin vicdan ölçülerine karşı direniyor.

Başbakan sahiplendi.

Susuyor.

Susarak direniyor.

Meclis Başkanı sahiplendi.

Arsa dişlerken suçüstü yakalandığına dair elde somut belgeler olan Şaban Dişli adlı milletvekilinin Meclis Başkanlığı’na sunduğu “mal varlığı kalemleri” içinde “1 milyon dolar nakit para var mı, yok mu” bilgisini saklıyor.

Saklayarak direniyor.

AKP sahiplendi.

Belgelere dayanarak kendisini savunması istenen milletvekili Şaban Dişli’nin yanına partinin Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ’ı oturtarak gazetecilere “Size söylemem... Size göstermem... Güvendiğim TV’ye çıkacağım... Güvendiğim gazeteciye söyleyeceğim...” içerikli temize çıkma toplantıları yapıyor. “Dişleye... Dişleye... Belediye” modeli üst çene ve alt çene kusursuz uyumuyla çalıyor.

Üst çene: Parti!

Alt çene: Belediye!

Parti parçalıyor.

Belediye kopartıyor.

Dişler öğütüyor.

Dişleye dişleye yiyorlar.

Dişleye dişleye büyüyorlar.

Dişleye dişleye şişiyorlar.

Taktikleri, zamana yaymak.

Uyutmak... Unutturmak...

Pina Yarımadası’nın pırlanta koyunun MNG molozu ile doldurulmasını ve İstanbul’da tarihi yarımadanın kalbi Ayasofya’nın dibine otel ilavesi dikilmesi imar cinayetlerini unutturdular.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.