Haberler

Dünyada Önemli Projelere İmza Atan SOM Architects’in Ortağı Mustafa Kemal Abadan, ArkiPARC 2008’in Konuğu Olacak

Tarih: 21 Ağustos 2008 Kaynak: SOM.com Derleyen: Burcu Karabaş
ArkiPARC 2008’in konuklarından Mustafa Kemal Abadan, dünya genelinde önemli projelere öncülük etmeye devam ediyor.

Aralarında New York’taki Time Warner Center ve New York’ta yaşayan Müslümanlar için özel olarak tasarlanan ilk cami ve dini tesis olma özelliğini taşıyan İslam Kültür Merkezi’nin de bulunduğu projeleriyle adından söz ettiren SOM Architects’in ortağı Abadan, içinde bulunduğumuz süreçte çok katlı ve modern projelerine devam ediyor.


Tokyo Midtown
Görseller: SOM Architects

Geçtiğimiz yıl Tokyo’da tamamlanan Tokyo Midtown, Japon Ordusu’nun eski arazisinde yer alıyor. 60 yıl boyunca kamu kullanımına kapalı olan yaklaşık 50 hektarlık bu alanı kente tekrar kazandıran projenin 5.000.000 m2'lik master planında, karma kullanım için tasarlanmış birimler ve 12 hektarlık bir park alanı bulunuyor. Alanın güneydoğusunda bulunan ve projenin simgesi haline gelen kule ile etrafındaki diğer binalar, Zen tapınaklarındaki geleneksel Japon bahçelerinin tipik bileşenleri olan tepecikleri simgeliyor. 53 katlı Tokyo Midtown, 2007 yılında düzenlenen MIPIM Asya’da “En İyi Karma Kullanım” ödülü aldı.

101 Warren Street, New York’ta karma kullanım için tasarlanmış bir konut projesi. 33 katlı bina, Tribeca bölgesinin güneyinde neredeyse bütün bir bloğu kaplayacak şekilde inşa edilmiş. Mağazaların 14 m yüksekliğindeki iki katlı bir bölümde konumlandığı 101’de az ve orta yükseklikte bloklarda kiralık daireler, yaklaşık 117 m yüksekliğindeki kulede ise satılık daireler bulunuyor.














Mortimer B. Zuckerman Araştırma Merkezi Binası

Mortimer B. Zuckerman Araştırma Merkezi Binası ise, kanser araştırmaları için ilham verici ve işlevsel bir alan yaratma ve Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezi’ne kimlik kazandırma amaçlarını taşıyor. Zimmer Gunsul Frasca Partnership ile iş birliği içinde tasarlanan New York’taki bina, gerek bilimsel ihtiyaçları karşılaması gerekse de kentsel tasarım kaygılarına bir cevap niteliğinde olmasıyla dikkat çekiyor. Yüksek yoğunluğa sahip bir alanda konumlanan proje, yaklaşık 128 m yüksekliğindeki 23 katlı araştırma kulesi ile de diğerlerinden farklı yaklaşıma sahip bir “laboratuvar binası”. Proje, aralarında Chicago Athanaeum ve AIA Ödülleri’nin de bulunduğu 6 ödüle sahip.

2010 yılında tamamlanması planlanan John Jay College of Criminal Justice - Expansion Project (John Jay Hukuk Fakültesi Ek Binası), adından da anlaşılabileceği gibi öğrencilerin hukuk alanına giderek artan talebi sonucunda hazırlanmış bir ek bina projesi. New York Üniversitesi’ne (The City University of New York - CUNY) ait bu yeni bina, eğitime bütünsel bir bakış açısıyla yaklaşarak bir fakültenin tüm fonksiyonlarını bir kent kampüsünde bir araya getirmek amacıyla tasarlanmış. Ana fikrini “kent içinde akademik bir kent yaratmak”tan alan 73 m yüksekliğinde ve 14 katlı ek kampüs binası, 2005 yılında AIA New York Şubesi tarafından Proje dalında Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.