Haberler

Otoyollar iki paket olarak bir yıl içinde özelleşecek

Tarih: 21 Ağustos 2008 Kaynak: Türkiye
Özelleştirme Dairesi Başkanı Metin Kilci, Danıştay karanının köprü ve otoyol özelleştirmesini etkilemeyeceğini söyledi. Kilci otoyol ve köprülerin özelleştirmelerinin iki paket olarak ayrılacağını, otoyollar ve Fatih Köprüsü’nün bir paket Boğaziçi Köprüsü’nün ayrı bir paket olacağını söyledi. CNBC-e televizyon kanalının sorularını cevaplayan Kilci, “Biz zaten yasal hazırlıklarımızı yapmıştık. Yasanın çıkması Meclis’in yoğunluğu nedeniyle yeni döneme kaldı. Meclis açılır açılmaz yeniden gündeme gelecek” dedi. Danıştay’ın yürütmeyi durdurma gerekçesinde, otoyolların ve bu otoyollar üzerinde bulanan hizmet tesisleri ile köprülerin özelleştirilmesi sürecinde, öncelikle ilgili yasalarda özelleştirmeye imkân tanıyacak değişikliklerin yapılması gerektiği belirtiliyor. Kilci, yasanın çıkmasıyla birlikte Danıştay’ın gerekçelerinin de ortadan kalkacağını, ardından da ihale sürecinin başlayacağını bildirdi.

Ziraat arz edilecek
Öte yandan, Rekabet Kurulu’nun kararı kapsamında da Boğaziçi Köprüsü’nün özelleştirilmesi, bir paket halinde değerlendirilecek olan otoyollar ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden ayrı tutulacak. Kilci, Milli Piyango ile Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmesine yönelik ihalelerin birkaç hafta içinde açılabileceğini yineledi. Gelecek yıl halka arzlara devam edileceğini ifade eden Kilci, Ziraat Bankası’nın bu kapsamda olabileceğini söyledi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.