Haberler

Pendik’teki binalara barkodlu kimlik

Tarih: 21 Ağustos 2008 Kaynak: Türkiye
Pendik Belediyesi ilçedeki bütün konut ve işyerlerini kimliklendirdi. Kredi kartı büyüklüğünde tasarlanan ve üzerinde ait olduğu yerin adresi ile teknik bilgileri bulunan fotoğraflı kimlik kartları ayrıca sorgulanabiliyor. Üzerlerinde barkod bulunan kartlar optik okuyucu sistemiyle okunarak sistemdeki verilere rahatlıkla ulaşılabiyor. Kimliklerle, imar durumu, vergi borcu, ruhsat durumu ve benzeri bilgilerine ulaşılabiliyor. İlçedeki bütün ev ve işyerleri tek tek ziyaret edilerek, kimliklendirme çalışması gerçekleştirildi. Apartman daireleri, müstakil yapılar gibi 189 bin bağımsız bölümün bulunduğu ilçede, 188 bin kimlik kartının dağıtımı tamamlandı. Uygulama kapsamında, bütün bağımsız bölümlerin girişlerine yine barkodlu daire numarası ve kodunun bulunduğu etiketler yapıştırıldı. 

Bürokrasi azalacak 
Uygulamayla ilgili bilgi veren Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya Türkiye’de ilk defa kendilerinin gerçekleştirdiği sistemle bu konudaki bürokrasinin hafifleyeceğini, vatandaşların ve belediye çalışanlarının zamanını daha verimli bir şekilde kullanabileceklerini kaydetti. Konut ve işyerlerini tanıtıcı kimliklere istenmesi halinde diğer kamu kurumları da kendileriyle ilgili olan teknik bilgileri girebilecekler.

Bilgiler tek merkezde
Taşınmazlara ait kimlikler, Türkiye İstatistik Kurumu’nun ulusal adres veri tabanına uyumlu olarak hazırlandı. Böylece diğer kamu kurum ve kuruşları da aynı numara ile bilgi yükleyebilecek ve bunun için ekstra bir altyapı oluşturulmasına gerek kalmayacak.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.