Haberler

İmar değişikliği için bağış

Tarih: 22 Ağustos 2008 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Faruk Kırtay
AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin rüşvet skandalıyla gündeme gelen Tesco-Kipa’nın Yalova’da yapımı devam eden alışveriş merkezinin bulunduğu alanın imar planı değişikliği için Yalova Belediyesi’ne 3.8 milyon YTL bağış yaptığı ortaya çıktı. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, konunun araştırılması için savcıları göreve çağırdı. Yalova kent merkezindeki Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerindeki 40 bin dönümlük alan imar planlarında konut alanı olarak görünüyordu. 2 kat yapılaşma izninin bulunduğu bölge için bu yılbaşında imar planı değişikliği yapıldı. Bölge ticari işletme alanına dönüştürülürken, yapı izni de 4 kata çıkarıldı. Değişikliğin ardından Tesco Kipa da 35 bin dönümü kapalı olan 4 katlı alışveriş merkezinin inşaatına başladı. İmar planı değişikliği için Tesco Kipa’nın Yalova Belediyesi’ne 3.8 milyon YTL bağışta bulunduğu ortaya çıktı. AKP’li Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, iddiaları doğrulayarak “Kipa, Yalova Belediyesi’ne şartsız kullanım için 4 milyon YTL’ye yakın bağışta bulunmuştur. Bu bağış, belediye meclisi tarafından da kabul edilmiştir. Bu karar belediye meclisinde muhalif partilerin meclis üyeleri tarafından da kabul edilmiştir. Ayrıca Kipa’da çalışacak elemanların tamamı Yalova’da ikâmet edenlerden oluşacaktır. İlimizde üretilen ürünlerin satışına öncelik verecektir” dedi.

CHP’li Yalova Belediye Meclis üyesi ve CHP Grup sözcüsü Vefa Salman da, bağışı ilk etapta şartsız olması nedeniyle kabul ettiklerini belirterek şunları söyledi: “2 milyon YTL’lik şartsız bağış yapıldı. Sonraki günlerde ise 1.8 milyon YTL bağış için şartlar öne sürüldü. Alışveriş merkezinin bulunduğu alanda bazı değişiklikler istendi. Kullanım alanının yükseltilmesi, çevre ve yol düzenlemesi söz konusuydu. CHP olarak biz bunu kabul etmedik.”

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce konunun araştırılması için savcıları göreve çağırdı.

İnşaat Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Mahmut Renkler, bölgenin aynı zamanda heyelan alanı olduğuna dikkat çekti. Renkler, inşaat başladıktan sonra toprak kaymaları meydana geldiğini, bu nedenle temelin kazıklama yöntemiyle atıldığını belirtti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.