Haberler

Meclis ‘Evet’ derse trafik rahatlayacak

Tarih: 22 Ağustos 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Turan Gültekin
Kente gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, projenin hazır olduğunu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, imar değişikliği yapmasının ardından çalışmaların başlayacağını söyledi. Yıldırım, “Boşta kalan sütunları limana indireceğiz. Böylece TIR trafiğini kent merkezinden kurtarmış olacağız. Yılların sorunu, çözüme kavuşacak” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, Alsancak girişindeki viyadük ayaklarıyla İzmir Limanı B Kapısı arasında bağlantıyı öngörüyor. Ayaklardan biri halen liman girişindeki bağlantıyı sağlıyor. Şu anda kapalı olan sol koldaki şerit de liman içine indirilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, imar değişikliği konusunu 8 Eylül’deki toplantısında ele alacak.

Bakanlık olarak İzmir’e özel önem verdiklerini de kaydeden Bakan Binali Yıldırım, 250 milyon YTL tutarında 17 projenin yürütüldüğünü, bu kapsamda Kuzey Çevre Yolu’nun, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar olan bölümünün hizmete açıldığını, bu yolu daha ileriye uzatarak, Çiğli’yi tamamen geçecek şekilde Aliağa-Çanakkale istikametine bağlayacaklarını söyledi.

İstanbul-İzmir ve İzmir-Ankara bölünmüş yol projeleri hakkında da bilgi veren Yıldırım, Türkiye’nin 3 büyük kentini birbirine bağlayan kara yolu ağının standartlarını yükseltmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Anadolu Jet yerine tekrar THY
Bölünmüş yol projelerinin, otoyollardan vazgeçildiği anlamına gelmediğini kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: “İstanbul-İzmir Otoyolu ilanda zaten. 7 Ekim’de teklifler alınacak. Ama firmalardan ‘süre uzatılması’ talepleri var. Bunu değerlendireceğiz. Otoyol projelerinden sapma yok. Bölünmüş yollar kısa vadeli çözümdür, otoyollar ise uzun vadeli çözüm olarak gerçekleşecektir.”

Bakan Yıldırım, THY tarafından alt marka olarak kurulan Anadolu Jet’in, İzmir’e yaptığı seferlerin eleştirilmesinin hatırlatılması üzerine de, THY’nin önümüzdeki günlerde yeni uçak alımları yapacağını, bunun ardından yeniden İzmir’e seferlerin başlayacağını sözlerine ekledi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.