Haberler

Koylardaki yapılaşma mavi keyfi bitirecek

Tarih: 25 Ağustos 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Gökmen Yüce
Yapılaşma derhal durdurulmalı
Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, mavi yolculuk yapılan koylardaki yapılaşmanın derhal durdurulması gerektiğini söyledi. Bugün, güneş, kum ve denizi kullanan otellerin aşırı yatak fazlasından dolayı zor durumda olduklarını ve alternatif turizm arayışlarına başladıklarını belirten Nalbantoğlu, “Bu arayışlarda bize en uygun olanı mavi yolculuktur. Bizim ürettiğimiz bir ürün olmasının yanı sıra rekabeti olmayan bir üründür” dedi.

Yunanistan ve Hırvatistan var
Mavi yolculukta Türkiye’yle yalnızca Hırvatistan’ın ve Yunanistan’ın rekabet edebileceğini kaydeden Gündüz Nalbantoğlu, şöyle konuştu: “Bu ülkelerden Hırvatistan’ın sahası bizimkinden hem daha dar hem mevsimi daha kısa. Yunanistan’ın ise bizdeki gibi Avrupalıların ve Amerikalıların çok üzerinde durduğu bakir koylar yok. Orası bize göre çok daha az yeşil ve kayalık. Bizde mavi yolculuk için gidilen koylar 4 bölgede toplanmıştır. Bunlardan Gökova çok önemli.”

Yüzde 96’sı karasal kökenli
Nalbantoğlu, denizlerde meydana gelen kirliliğin yüzde 96’sının karasal kökenli olduğunu da öne sürdü. Denizde gezen günübirlik teknelerle mavi yolculuk teknelerinin büyük kısmının denizi kirletmediğini iddia eden Gündüz Nalbantoğlu, “Denizciler denizi kirletmezler. Ekmek kapılarını neden kapatsınlar? Bu konuda eğitimsiz olan denizcilerimiz de var. Biz Türkiye olarak eğitim açısından ileride değiliz. İnsanları eğitirsek, denizler daha temiz kalabilir.”
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.