Haberler

‘İzmir’e adil davranın’

Tarih: 26 Ağustos 2008 Kaynak: Cumhuriyet
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni su kaynaklarının devreye alınması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “İzmir’e daha adil davranma” çağrısı yaptı.

Kentin kuzey bölümündeki sularda arsenik oranının standartların üzerinde çıkması nedeniyle, Sarıkız ve Göksu kuyularını kapatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente dönüşümlü olarak Tahtalı Barajı’ndan su vermeye başlamıştı. Barajdaki su düzeyinin yetersiz kalmasıyla, bu kez kuyuların yeniden açılması kararlaştırıldı. Su faturalarının üzerine uyarı notlarının yazılacağını belirten Kocaoğlu, “Haziran ve temmuz boyunca kente arseniksiz su verdik. Artık kuyularımızda arsenik arıtma tesisleri tamamlanana kadar bu şekilde su vereceğiz” dedi.

‘1 lira bile aktarmadılar’
Kocaoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın İstanbul’a Melen Suyu’nun gelmesini sağladığını, Devlet Su İşleri’nin 3 kentte arsenik arıtması için talimat verdiğini, buna karşın hükümetin İzmir’e bugüne dek yatırım için “artı 1 lira” aktarmadığını söyledi. Kocaoğlu, şöyle konuştu: “Çamlı Barajı için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’ndan defalarca ÇED raporu istememize karşın bir yanıt alamadık. Değirmendere ve Bostanlı barajlarında hiçbir sorun yok. Buna karşın halen bakanlıklardan tahsis alamıyoruz. Başbakan’ın İzmir’in suyu konusuna eğilmesini, yapılması gereken çalışmalar için talimat vermesini ve hükümetin İzmir konusunda daha adil davranmasını istiyorum.”

Kocaoğlu, birçok kentin suyunda, İzmir’dekinden daha fazla arsenik olduğunun bilindiğini ve bu verilerin Sağlık Bakanlığı’nda olduğunu vurguladı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.