Haberler

Başkanlar Yazıyor: Çok çalışıp, birlikte üretiyoruz

Tarih: 26 Ağustos 2008 Kaynak: Türkiye Yazan: Yusuf Tülün

Sarıyer Belediyesi olarak hizmetlerimizi insan ve çevre odaklı sürdürüyoruz. Bugün küresel bir sorun haline gelen çevre kirliliği ve ekolojik dengenin bozulması insan hayatını da olumsuz etkilemektedir. Sosyal sorumluluk bilinci içinde, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve özlediğimiz bir çevreye kavuşmak için birçok proje ve hizmete imza attık. İlçemize 28 yeni park kazandırırken, 47 parkımızı da revize ettik. 17 park alanımıza yerleştirdiğimiz spor aletleriyle yeşil alanlarımızı açık hava fitness alanlarına çevirdik. Ayrıca 16 fitness alanı daha oluşturarak, halkımızın beğenisini kazanan bu sportif alanların sayısını 33’e çıkaracağız. Şu anda 294 bin kök çiçek ve bin 300 erguvan park ve bahçelerimizi süslüyor. Özellikle yollardaki çirkin görüntülerin ortadan kalkması için refüj ve kavşaklar ile aydınlatma direklerini çiçeklendirdik. Betonlaşma eğiliminin had safhada olduğu günümüzde, bu çalışmalar önemli bir fonksiyonu yerine getirmektedir.

Sosyal Belediyecilik alanında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

SADEM’i kurduk. Aile danışmanlığı, evlilik öncesi danışmanlık, ergen ve hamile eğitimi, bireysel terapi ile grup terapisi konularında Sarıyerlilere ücretsiz hizmet veren Sarıyer Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (SADEM), vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü. Psikolojik anlamda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını burada çözüyor ve bir anlamda insanlarımıza gönül hekimliği yapıyoruz.

İnsanlarımıza, ekonomik nedenlerden dolayı yerine getiremedikleri kişisel sorumluluk ve sosyal görevler konusunda da yardımcı oluyoruz. Bu kapsamda resmi nikahı olmayan ya da ekonomik nedenlerden dolayı hayatlarını birleştiremeyen gençlerimizi evlendirdik. 4 yılda bu anlamda destek verdiğimiz 77 çifte, toplu nikah yapıp, tüm ev eşyalarını da düğün hediyesi olarak verdik. Aynı sosyal sorumluluk çerçevesinde yine özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerimizin çocuklarının sünnetini üstlendik. 4 yılda 3 bin 400 çocuğumuzu sünnet ettirdik, hediyeler verip, eğlendirdik.

BİGEV’ler Sarıyer’in gençliğine en büyük hediyemiz!.. Gençlerimizin boş zamanlarını daha verimli kullanıp, eğitici aktivitelere katılmaları ve derslerinde yardımcı olunması için dört mahallede Bilişim Gençlik Evi (BİGEV) açtık. Bu merkezlerimizde Bilgisayar Kulübü, Satranç Kulübü, Etüt Çalışmaları, Gezi Kulübü, Gençlik Sohbetleri ve Sinema Kulübü birimleri bulunmaktadır.

Öğrencilerimize yönelik kurslarımız ise yaz-kış devam etti. Bu arada eğitim kurumlarımızı da ihmal etmedik ve 26 okulumuza laboratuvar, 27 okulumuza kütüphane kurarken, ilçemizdeki tüm okulların iç-dış boya işlemini de gerçekleştirdik. Derslerinde başarılı 7 bin öğrencimize de yaz tatillerini Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’nde geçirme imkanı sağladık.

Kültür turlarımızla vatandaşlarımızı ecdadımızla buluşturduk. 30 bin kişiyi Çanakkale, Edirne, Bursa ve Ankara’ya taşıdık. Ancak bununla yetinmiyoruz ve yakın gelecekte yeni bir gezi organizasyonu düşünüyoruz. Bu organizasyon çerçevesinde 30 bin Sarıyerliye Boğaz turu yaptırıp, Sarıyer’e bir başka açıdan bakmalarını planlıyoruz.

Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen kurslarımız da büyük ilgi gördü ve boyama, seramik, resim, dikiş-nakış, step-aerobik, Latin Dansı, gitar ve tiyatro, İngilizce ve bilgisayar kurslarının da aralarında bulunduğu toplam 34 daldaki kurslarımızdan 7 bin 100 öğrenci mezun ettik. 2 bin 816 kursiyerimizin eğitimleri ise halen devam ediyor.

Kültürel faaliyetlerimiz arasında yer alan Sarıyer Kültür ve Turizm Festivali’nin bu yıl beşincisini yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu sene de birbirinden güzel etkinliklerle vatandaşlarımıza hoş vakit geçirtip, birçok sanatçıyla buluşmalarını sağladık. Sarıyer’in sosyal hayatına renk katan festivalimizi her geçen yıl daha da geniş kapsamlı düzenleyerek, uluslararası bir konuma getirmek istiyoruz.

Sarıyer’e ve Sarıyerli vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet az değil, ancak yapmayı düşündüğümüz daha çok iş, vereceğimiz hizmetler var. Bundan sonra da el ele, omuz omuza Sarıyer için çalışacağız.

Biz, sağlam temelleri olan, büyük bir aileyiz ve birbirimize sımsıkı sarılıp, her şeyi birlikte gerçekleştireceğiz.

* Sarıyer Belediye Başkanı

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.