Haberler

'Hıfzıssıhha binaları diş hastanesi olsun'

Tarih: 26 Ağustos 2008 Kaynak: Yeni Asır Yazan: İlker Çoban
Poligon mahallesi muhtarı Şimşek, Sağlık Bakanlığı'na mektup yazarak yarım kalan ek binanın bu şekilde değerlendirilmesini istedi.

Hatay Poligon mahallesi sakinleri, semtlerinde Hıfzıssıhha Başkanlığı tarafından 11 yıl önce yapımına başlanıp, 6 yıl kaderine terk edildikten sonra vazgeçilen İzmir Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü ek binasının kurtarılmasını istedi. Mahalle sakinleri adına Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a 15 gün önce bir mektup gönderen Poligon mahallesi muhtarı Ziya Şimşek, sahipsiz kalan binaların, ağız ve diş sağlığı merkezine dönüştürülmesini talep etti.

Binaların, tinerci mekanı olduğunu belirten Şimşek, Bakan Akdağ'dan, bu olumsuz durumun değişmesi için gerekli talimatı vermesini beklediklerini bildirdi. Ağız ve diş sağlığı merkezi önerisini yerinde bulduklarını ve değerlendireceklerini belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, çürümeye terk edilen ek binayı Hıfzıssıhha Başkanlığı'ndan devralmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Tinerci Yuvası
Muhtar Ziya Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a gönderdiği mektupta, ek binanın atıl şekilde beklediğini ve mahalle sakinlerinden sürekli şikayet aldığını anlattı. Mekanın tinerci yuvası olması nedeniyle etrafa korku saldığını kaydeden Şimşek, mektubuna cevap bekliyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan, binayı Hıfzıssıhha Başkanlığı'ndan devralmak için gerekli çalışmayı başlattıklarını söyledi. Ağız ve diş sağlığı merkezinin güzel bir öneri olduğunu belirten Özkan, bu öneriyi değerlendireceklerini ifade etti. Binanın, tamamen ağız ve diş sağlığı merkezi yapılması için büyük olduğunu kaydeden Özkan, aynı zamanda halk sağlığı laboratuvarları ve semt merkezi polikliniğinin de binada bulunabileceğini söyledi. Özkan, "Bina henüz bize devredilmedi. Devredildikten sonra en uygun projeyi hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü, ek binayı devraldıktan sonra 1997'de yapılan projelerini değiştirecek. Daha sonra yapım ihalesini gerçekleştirerek binanın inşaatı yeni proje doğrultusunda tamamlanacak. İl Sağlık Müdürlüğü inşaat bölümü uzmanları, binanın ağız ve diş sağlığı merkezi ya da poliklinik olarak bitirilmesi için yaklaşık 4 milyon YTL harcanması gerektiğini belirtti.

Üç yılda 12 manşet
Hatay'da hizmet veren İzmir Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü'nü rahatlatmak için 1997 yılında yapımına başlanan ek bina, 2001 yılında kaba inşaat aşamasında durduruldu. Tasarruf tedbirleri nedeniyle durdurulan binaya 6 yıl boyunca dokunulmadı. Yeni Asır'ın 3 yılda 12 kez manşete taşıdığı haberlerin ardından "yapacağız" açıklamasında bulunan Hıfzıssıhha Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, geçtiğimiz günlerde binadan vazgeçtiklerini, İzmir'e yeni bir hıfzıssıhha binası yapacaklarını açıklamıştı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.