Haberler

Divan, Bodrum’da 12 ay açık kalacak, şehir otelleriyle büyüyecek

Tarih: 27 Ağustos 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Hanife Baş
Bodrum’da turizmin 12 aya yayılması çabalarına, Koç Holding bünyesindeki Divan Bodrum Palmira otel de katıldı.

Divan Otellerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Gün, bu yıl Bodrum genelindeki otel ve eğlence yerlerinin gelirindeki düşmeye karşın kendilerinin iyi bir sezon geçirdiğini belirterek, bölgede turizmi 12 aya yayma çabaları çerçevesinde oteli bu yıldan itibaren her ay açık tutacaklarını söyledi. Divan Bodrum Palmira’nın, bu sezonu 650 bin doların üzerinde ciroyla kapatacağını aktaran Gün, iş dünyasındaki üst düzey toplantıları çekerek, sezonu 12 aya yayacaklarını ve bu şekilde de kalifiye elemanları ellerinde tutacaklarını kaydetti. 60 odası ve toplantı salonları bulunan Divan Palmira Bodrum, ekim ayından itibaren yüzde 20-30 doluluk oranları hedefliyor.

Sezon dışı fiyat düşüyor
Diğer bölgelerle rekabetin arttığına ve yıllardır aynı şeyin sunulduğu bölgede farklılaşmak gerektiğine değinen Murat Gün, "Bölgenin ilerisi için çalışıyoruz. Diğer işletmeler de duyarlı hale getirilmeli. Bu yıl oda fiyatlarında artış yapmadık. Ayrıca sezon sonu Türkbükü’ne daha sakin zamanda gelmek isteyenler için de farklı bir dönem olabilir. Sezon dışında gecelik konaklama fiyatı da 79 Euro’ya düşecek. Kışın sakinliğini seven, kafa dinlemek isteyen bir kitle var, onları buraya çekmek istiyoruz. Herkes, Bodrum’un 12 ay canlı bir bölge olmasını istiyor" diye konuştu.

Şehirde büyüyecek
Kış aylarında Bodrum Türkbükü’ndeki Divan Palmira’yı açık tutacak olan Divan Otelcilik, diğer yandan şehir otelciliğinde büyüme planları yapıyor. Otel işletmeciliğiyle büyümek isteyen grup, beş yeni yatırımcıyla anlaşma aşamasında olduğunu açıkladı. Murat Gün, Divan Otelcilik’in genel cirosunun 40 milyon YTL olduğunu ve bu yıl bu ciroyu aşacaklarını söyledi. Haksız rekabetin çok olduğu resort (kıyı) otelciliğinde büyümek istemediklerini, şehir otelciliğinde işletmeci olarak büyüme planları yaptıklarını ifade eden Gün, yeni imzalanmış 4-5 projeleri olduğu bilgisini verdi.

Rahmi Koç’un eşyaları butik otele girecek
Divan, Ankara’da 19 odalı, küçük lüks butik otel kategorisinde bir otel açacak. Otelde, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un özel eşyaları ve Ankara Çengelhan’daki müzedeki eşyalar yer alacak. Ekim 2009’da açılması planlanan otel, Ankara Çukurhan’da yapılacak. Divan Otelcilikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Gün, yurtiçinde Kayseri, Samsun, Malatya, Bursa ve Denizli gibi illeri hedeflediklerine işaret ederek, yurtdışında ise Orta ve Doğu Avrupa’ya baktıklarını, Viyana’da yatırımcısı yabancı olan projeye kısa sürede başlayacaklarını söyledi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.